- Ikke besluttet overføring

Til UD: Fangene overføres. Til Dagbladet: Ingen beslutning

Vil ut: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French har bodd i denne cella i Sentralfengselet i Kisangani siden juli 2009.
Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
Vil ut: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French har bodd i denne cella i Sentralfengselet i Kisangani siden juli 2009. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KINSHASA (Dagbladet): Kongolesiske statsråder og andre topper har flere ganger lovet norske diplomater at Tjostolv Moland og Joshua French skal overføres til hovedstaden Kinshasa, og at de nå skal få fortgang i saken.

Senest i forrige uke fikk statssekretær Ingrid Fiskaa i UD et slikt løfte fra Kongos viseutenriksminister Igenale Obata Marita. Også justisminister Emanuell-Janvier Luzolo har lovet norske myndigheter fortgang.

- Dette er blitt en sensitiv sak. Det er ikke bare opp til justisministeren å bestemme dette. Han må også konsultere med andre regjeringsmedlemmer. Vi har ennå ikke tatt noen beslutning i denne saken, sier justisministerens presseattache Chantal Via til Dagbladet.

Men som Dagbladet har skrevet tidligere, har justisministeren allerede beordret overføringen og sendt et brev om at nordmennene må overføres.

La i skuffen General Ponde, som er øverste leder i det militære justisvesenet, la brevet først til side siden det ikke kom fra hans direkte overordnede, nemlig forsvarsministeren.

Nå har de tydeligvis fått beskjed om å gå videre i saken. Sekretæren til generalen som må beordre en overføring sier at saken nå står på penger til flybilletter. Dermed er saken igjen tilbake i justisministerens hender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer