Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier mannen fikk et helt vanlig frammøtehonorar for å stille i NRK-programmet Trygdekontoret. 
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier mannen fikk et helt vanlig frammøtehonorar for å stille i NRK-programmet Trygdekontoret. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer

- Ikke betalingsjournalistikk

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier den tiltalte mannen fikk et «helt vanlig» frammøtehonorar for å stille i Trygdekontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 19 år gamle hovedtiltalte i den såkalte sexfellesaken forklarte seg i retten i dag om et intervju i NRK-programmet Trygdekontoret. Mannen forklarte at fikk 1500 kroner for å stille opp, og følte seg regissert i det han skulle si.

- Jeg var blakk den gangen og trengte penger. Det var derfor jeg ble med på det, sa 19-åringen i Oslo tingrett.

Han hevdet at NRK ikke syntes han var slem nok mot nordmenn i intervjuet, og at han ble bedt om å rakke ned på norske menn i anledning programmets tema om mannsroller.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen vil ikke kommentere påstandene om at tiltalte følte seg regissert, men avviser at de har drevet betalingsjournalistikk i forbindelse med programmet som ble sendt 25. oktober 2011.

Han sier det er normal praksis å betale personer som stiller en «symbolsk sum»

- Jeg har ikke noen kommentar utover det som er sagt om pengene. Vi dekker drosje og gir ofte frammøtehonorar, en sum som er ment å dekke utgiftene de har, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Hva slags utgifter?

- De bruker noen timer av tiden sin på dette, og får en symbolsk sum. Dette er summen vi pleier å ligge på, sier Halvorsen.

- Du avviser at dette er betalingsjournalistikk?

- Ja, det er langt derifra, sier Halvorsen.

I intervjuet fortalte den da 17 år gamle gutten om sin «forretningside» som han denne uka svarer for i Oslo tingrett.

Mannen, en 26-åring og to kvinner på 19 og 21 år erkjenner straffskyld for å ha kontaktet åtte norske menn på nettet, lokket dem til en leilighet under dekke av at en eller to jenter ønsket å ha sex med dem.

I leiligheten har mannen og en medtiltalt overrumplet offeret og ranet, mishandlet og truet det for penger og verdier.

- REGISSERT: Den tiltalte 19-åringen hevder han fikk betalt av NRK for å stille opp og fortelle om sin forretningsmodell i Trygdekontoret i oktober 2011. Sjermdump: NRK
- REGISSERT: Den tiltalte 19-åringen hevder han fikk betalt av NRK for å stille opp og fortelle om sin forretningsmodell i Trygdekontoret i oktober 2011. Sjermdump: NRK Vis mer