- Ikke betalingsjournalistikk

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier den tiltalte mannen fikk et «helt vanlig» frammøtehonorar for å stille i Trygdekontoret.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier mannen fikk et helt vanlig frammøtehonorar for å stille i NRK-programmet Trygdekontoret. 
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier mannen fikk et helt vanlig frammøtehonorar for å stille i NRK-programmet Trygdekontoret. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 19 år gamle hovedtiltalte i den såkalte sexfellesaken forklarte seg i retten i dag om et intervju i NRK-programmet Trygdekontoret. Mannen forklarte at fikk 1500 kroner for å stille opp, og følte seg regissert i det han skulle si.

- Jeg var blakk den gangen og trengte penger. Det var derfor jeg ble med på det, sa 19-åringen i Oslo tingrett.

Han hevdet at NRK ikke syntes han var slem nok mot nordmenn i intervjuet, og at han ble bedt om å rakke ned på norske menn i anledning programmets tema om mannsroller.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen vil ikke kommentere påstandene om at tiltalte følte seg regissert, men avviser at de har drevet betalingsjournalistikk i forbindelse med programmet som ble sendt 25. oktober 2011.

Han sier det er normal praksis å betale personer som stiller en «symbolsk sum»

- Jeg har ikke noen kommentar utover det som er sagt om pengene. Vi dekker drosje og gir ofte frammøtehonorar, en sum som er ment å dekke utgiftene de har, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Hva slags utgifter?

- De bruker noen timer av tiden sin på dette, og får en symbolsk sum. Dette er summen vi pleier å ligge på, sier Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer