- IKKE BEVISST MANIÅULASJON:  Styret i Vestre Viken har foreløpig ikke funnet noen bevisst manipulasjon av ventelister hos sine egne ved Bærum Sykehus. ARKIVFOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
- IKKE BEVISST MANIÅULASJON: Styret i Vestre Viken har foreløpig ikke funnet noen bevisst manipulasjon av ventelister hos sine egne ved Bærum Sykehus. ARKIVFOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer

- Ikke bevisst manipulasjon av ventelister

Bærum sykehus foreløpig frikjent av sitt eget styre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Den interne granskingen av ventelistesaken i Vestre Viken HF har så langt ikke konkludert med hvorvidt ansatte bevisst har manipulert behandlingsdatoer, sier styreleder Bente Mejdell.

Onsdag kveld satt styret og sykehusledelsen i et ekstraordinært styremøte hvor temaet var ventelistesaken ved Bærum sykehus.

I statusrapporten for den interne granskingen, som ble framlagt i forkant av møtet, kom det fram at 1.875 pasienter ved kirurgisk avdeling i 2008 og 2009 fikk endret fristdato for behandling.


- Ikke bevisst manipulasjon

- Ut ifra den informasjonen vi har i dag, har vi ikke noe grunnlag for å si at dette dreier seg om bevisst manipulasjon. Men vi er opptatt av å komme til bunns i hva som faktisk har skjedd, sier styreleder Bente Mejdell i Vestre Viken HF til NTB.

Hun framholder at av de 1.875 pasientene som fikk endret dato for behandlingsstart, fikk bare 25 prosent i praksis utsatt behandling i forhold til den opprinnelige fristen.

Det var i januar i år at det ble avdekket at tusenvis av pasienter ved sykehuset kan ha blitt utsatt for grove regelbrudd.

Helsetilsynet har anmeldt Vestre Viken fordi de blant annet mistenker at manipulasjonen med datoer er gjort bevisst. Direktør Erik Omland trakk seg som følge av avsløringene.

(NTB).