- Ikke bevist at Justis- departementet ga instruks bare for å ramme Krekar

Kjennelsen kommenterer Frp's rolle.

FIKK MEDHOLD: Oslo tingrett fant ikke grunnlag for å slå fast at Justisdepartementets instruks som lå bak politiets tvangsflyttings-vedtak, var i strid med regjeringens fullmakter. Foto: Christian Roth Christensen
FIKK MEDHOLD: Oslo tingrett fant ikke grunnlag for å slå fast at Justisdepartementets instruks som lå bak politiets tvangsflyttings-vedtak, var i strid med regjeringens fullmakter. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo tingrett ga i formiddag oslopolitiet medhold på alle punkter i vurderingen av hvorvidt mulla Krekar kan tvangsflyttes til Kyrksæterøra i Hemne kommune og ilegges meldeplikt der.

• Les hele kjennelsen her!

Krekar og advokat Brynjar Meling har imidlertid allerede varslet anke av kjennelsen, og det er foreløpig ikke klarlagt om politiet vil forsøke å gjennomføre vedtaket før lagmannsretten og eventuelt Høyesterett har tatt stilling til saken.

- Kan tale for det, men ikke bevist Mens Meling har argumentert med at instruksen som kom fra Justis- og beredskapsdepartementet 14. januar i realiteten var en ulovlig instruks av politiet i en enkeltsak basert på Frps partipolitiske markeringsbehov, slår tingretten fast at dette ikke er bevist.

Samtidig går tingrettsdommer Oddmund Svarteberg langt i å si at timingen var påfallende.

«Det er allment kjend at minst eitt politiske parti som i dag er med i regjeringa, lenge har hatt ønskje om å få Faraj ut av landet. At instruksen blei gitt berre 11 dagar før Oslo politidistrikt fatta vedtaket retten skal prøve i saka her, og 14 dagar før Faraj var ferdig med soning av ein dom, kan tale for at den var gitt med det formålet å få han bort frå Austland, men det går ikkje fram av instruksen, og retten finn det meir enn overvegande sannsynleg at det også vil kunne bli aktuelt å gi andre utlendingar pålegg i medhald av utlendingslova § 105 første ledd bokstav d», skriver tingrettsdommer Oddmund Svarteberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.