Ikke blod på Viggos klær

Rettsmedisinerne har undersøkt 11 bukser som tilhører Viggo Kristiansen uten å finne spor etter blod. På en av buksene hans fant de sædrester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Viggo Kristiansen sitter flittig skribler på blokka si med ansiktet vendt ned, kjemper forsvarerne hans, Tore Pettersen og Svein Arne Hagen, for å så alvorlig tvil om Kristiansen virkelig var til stede da drapene i Baneheia ble begått. Mens Jan Helge Andersen er knyttet til drapene fordi det ble funnet et kjønnshår fra ham på åstedet, er Kristiansen er knyttet til drapene kun via DNA-indisier og kameratens forklaring.

Flere kniver som ble beslaglagt hjemme hos Viggo Kristiansen, er blitt undersøkt ved Rettsmedisinsk Institutt. På enkelte av dem ble det funnet rester av blod, men blodet stammer sannsynligvis fra dyr.

Minst elleve bukser som tilhører Kristiansen, ble undersøkt for å se om det var spor etter blod på dem. Men uten resultat.

- På en grønn militærbukse fant vi en gråhvit flekk i gylfen, sa DNA-ekspert Bente Mevåg. Flekken viste seg å være sæd.

Hvis klærne har vært vasket i maskin, kan eventuelle flekker ha blitt borte.

- Det jeg synes er karakteristisk fra disse klærne, er at de var rene og pene, sa Mevåg.

Uten flekker som er synlig for øyet, er det vanskelig for DNA-ekspertene å vite hvor de skal lete etter spor.

- Da leter vi etter nåla i høystakken.

Det ble ikke funnet blod verken på noen av skoene som ble undersøkt. På en av klokkene til Kristiansen ble det funnet noe som kan være rester av blod, men uten at ekspertene kunne være sikre.

- Det er nok den saken vi har hatt flest prøver i, men unntak av én annen sak, sa Mevåg.

Rettsmedisinerne tok også prøver fra en brusflaske for å se om gjerningsmannen hadde drukket av den og etterlatt seg spor. Men uten resultat.