- Ikke bruk munnbind!

Advarer mot å bruke munnbind - kan utgjøre smitterisiko.

CORONA: Slik forbereder helsetjenesten seg på coronaviruset som kan føre til en epidemi i Norge. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Munnbind rives vekk fra apotekene. Etter at coronaviruset ble påvist hos en person i Norge onsdag kveld, og Folkehelseinstituttet gikk ut og oppfordret helsetjenesten om å forberede seg på en alvorlig epidemi, har pågangen etter munnbind vært enorm. Apotekene oppgir at lagrene er tomme.

Fagansvarlig farmasøyt Signe Lill Andersen i 123apotek.no oppgir til Dagbladet at de i løpet av to timer onsdag kveld solgte 2500 munnbind.

- Det er en uvanlig stor pågang for Norge å være. Vi så allerede at antall bestillinger økte i midten av januar, og siden har det tiltatt, før det i går kveld tok helt av.

Andersen har jobbet som farmasøyt i en årrekke, også da Sars-viruset og svineinfluensaen herjet, men hun har aldri opplevd større pågang.

- Hva slags munnbind er det folk bestiller?

- Det er de vanlig munnbindene som helsepersonell bruker. Ironisk nok blir de produsert i Kina, og flere kinesere har vært i kontakt med oss for å kjøpe tilbake fordi der er mangelen på munnbind stor, sier hun og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer