«Ikke bruk varmepistolen som hårføner»

Her er fjorårets villeste advarsler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Advarselen er fjorårets vinner i den amerikanske konkurransen Wacky Warning Label Contest, som hele året samler inn produkter for å se hva ingeniører og advokater har sett seg nødt til å koke sammen for å unngå personskader og påfølgende søksmål.

Denne gang var vinneren en varmepistol med påskriften «Må ikke brukes som hårføner». Når man legger til at pistolen når en temperatur på rundt 530 grader Celsius sier det vel kanskje seg selv?

Konkurransen er inne i sitt niende år, og arrangeres av Michigan Lawsuit Abuse Watch, en gruppe som har som mål å komme håpløse søksmål til livs.

Ved å vise advarseltekstene skuddredde produsenter ser seg nødt til å trykke, prøver gruppa å påvirke dommere i USA.

Håpet er at dommerne i framtiden kanskje vil tenke seg godt om før de godtar de mest nytenkende søksmålene.Mer rettferdighet i rettsalene

- Når dommere ser det som sin plikt å avvise saker basert på løse teorier, får vi kanskje se færre artige advarseltekster og mer rettferdighet i rettssalen, sier Robert B. Dorigo Jones, president for gruppa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer