Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke brutt taushets-plikten

- Jeg har ikke tipset politiet om en klient eller brutt taushetsplikten, sier advokat Atle Helljesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha fått intervjuet fakset til gjennomlesning, ønsket advokat Atle Helljesen å komme med følgende presisering:

«Jeg har ikke tipset politiet om en klient eller brutt taushetsplikten. Det faktum som beskrives i telefaksen var allment kjent gjennom pressedekningen av saken og kjent for politiet.

De første dagene etter Birgitte-drapet var fokus i media rettet mot biler fra fjerne distrikter som var observert på Karmøy. Det reagerte jeg på og ønsket å rette politiets oppmerksomhet mot mulige begivenheter i nærmiljøet som kunne forklare drapsgåten. Derfor håndskrev jeg telefaksen og sendte den en tidlig morgen mens jeg var på vei til noe annet. Jeg kan ikke erindre at jeg hørte fra politiet og har ikke reflektert mer over faksen før jeg nå forelegges den av Dagbladet.

Den tidligere klienten er ikke angitt i faksen og jeg hadde ingen tanker om ham som mulig gjerningsmann i det han var og er utelukket som det. Jeg antok at poenget mitt ble oppfattet, nemlig henvisningen til modus og ikke person.

Hvis min klient er avhørt i saken som følge av min telefaks, så beklager jeg det.»

Stavanger 11.01.02.

Atle Helljesen

Hele Norges coronakart