Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ikke bry deg om dette. Det ordner seg.»

Slik beroliget den nå avdøde 75-åringen en av bridgegjestene som forlot bursdagsselskapet på Årvoll rundt midnatt natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han snakket om en pågående krangel mellom sin 67 år gamle bror og en gjest. Men det ordnet seg ikke.

En knapp time seinere ble 75-åringen skutt ned og drept i sin egen stue.

Skutt i hodet

En felles venn av brødrene ble også funnet død da ambulansepersonell kom til huset i Stølsvegen klokka 12 lørdag formiddag. Begge var skutt i hodet på kloss hold.

Natt til i går døde også den 67 år gamle broren av skuddskadene han hadde pådratt seg. Det var 67-åringen som ble funnet med våpenet under seg.

Fjerdemann, en 69 år gammel mann, ligger fortsatt alvorlig skadd ved Ullevål sykehus. Han skal være identisk med personen 67-åringen kranglet med.

På vei hjem

Flere gjester som deltok på den kombinerte bridgekvelden og 75-årsdagen, merket seg krangelen i hallen like innenfor husets inngangsparti ved midnatt. Bridgelaget var over, og halvparten av de 14 tilstedeværende gjorde seg klare til å forlate festen.

- Det utviklet seg til kjekling mellom 67-åringen og den 69 år gamle kameraten. Krangelen hadde ingenting med bridgespillet å gjøre. Det gjaldt personlige motsetningsforhold. Jeg har overvært flere uoverensstemmelser mellom de to. Etter hvert gikk krangelen over til håndgemeng. 75-åringen var rolig som alltid, sier en av gjestene til Dagbladet.

En annen festdeltaker, Walther Nygård, bekrefter konfrontasjonen.

- De drev og dyttet borti hverandre da jeg dro. Jeg fikk ikke helt tak på hvem som var mest aggressiv, men registrerte at 67-åringen var sint.

Alle mot alle

Den banale krangelen skal, etter hva Dagbladet forstår, være et antatt motiv for tragedien.

Bursdags- og bridgelaget startet klokka 17 lørdag. Til stede var 12 bridgespillere og to ikke-bridgespillende venner.

En del av spillerne skal ha nytt atskillig alkohol under spillets gang.

67-åringen skal ved tre anledninger før siste krangel ha vist tegn til stigende irritasjon over bagatellmessige forhold.

- Han ble veldig sint på en spiller som han mente brukte for lang tid på å legge kortene på bordet. Sammen med 75-åringen fikk jeg roet ned broren hans, forteller John Ragnar Ravneberg.

Under et av de siste spillene skal 67 åringen ha blitt irritert også på Walther Nygård.

- Jeg ville hjelpe til fordi han ikke helt hadde oversikten. Han mente at jeg la meg borti poengregnskapet hans og ble kraftig irritert, forteller Nygård.

Skrik og skrål

Da bridgeselskapet var over og flere gjester ville gå, skal 67-åringen ha forsøkt å holde folk igjen. Han ville begynne på en ny bridgeturnering.

- Han forsøkte å stanse meg fysisk da jeg ville gå. Men det roet seg, forteller John Ragnar Ravneberg.

De fire som ble igjen, kan ha fortsatt å spille bridge da skuddramaet oppsto. Brødrenes niese, som bor i etasjen over, hørte skrik, skrål og møblement som ramlet over ende ved 01-tida. Deretter ble det helt stille.

TRE DØDE: Natt til i går døde også en 67 år gammel mann som ble funnet skadd i huset på Årvoll ved 12-tida lørdag. Hans 75 år gamle bror og en felles venn av brødreparet var da allerede døde.
Hele Norges coronakart