- Ikke delta i demonstrasjonen

Norske muslimer bør ikke delta i fredagens varslede demonstrasjon, mener Basim Ghozlan, forstander i Det islamske forbundet.

DIALOGMANN:  Basim Ghozlan, forstander i Det islamske forbund, jobber normalt sterkt for dialog, og er her avbildet fra et dialogmøte om imamenes samfunnsansvar i 2007. Nå oppfordrer han unge og gamle muslimer til å holde seg borte fra den varslede demonstrasjonen foran Stortinget fredag. Foto: Dagbladet
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet 

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
DIALOGMANN: Basim Ghozlan, forstander i Det islamske forbund, jobber normalt sterkt for dialog, og er her avbildet fra et dialogmøte om imamenes samfunnsansvar i 2007. Nå oppfordrer han unge og gamle muslimer til å holde seg borte fra den varslede demonstrasjonen foran Stortinget fredag. Foto: Dagbladet Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debattnivået på Facebook-sida til fredagens planlagte demonstrasjon foran Stortinget, i regi av Muslimer mot okkupasjon, var høyt etter at det natt til tirsdag ble publisert en lenke til en video som kan oppfattes som en trussel rettet mot statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon.

— Jeg fraråder på det sterkeste unge og gamle muslimer fra å delta i demonstrasjonen. Norske soldater ut av Afghanistan er en god sak, men de som står bak demonstrasjonen viser negative holdninger og ekstremisme som ødelegger saken. Det er veldig uheldig, både for saken og for andre muslimer, sier Basim Ghozlan til Dagbladet.

Produsert i Norge Ghozlan har sett på YouTube-videoen, i tillegg til å ha fulgt med på Facebook-sida til Muslimer mot okkupasjon. Han mener det mest logiske er at videoen er laget av personer som også er aktive i å arrangere fredagens demonstrasjon.

Ghozlan mener også at trusselvideoen må være laget av «en norsk person».

- Det er ikke en direkte og god oversettelse fra sangen, men det er tydelig at de har prøvd. Sangen snakker om fienden generelt, og har ingen link til Norge, men de har lag på bilder sånn at videoen er blitt om Norge, sier Ghozlan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer