Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke det signalet våre soldater og allierte behøver

Rødgrønne åpner for å trappe ned i Afghanistan.

FORTSATT AFGHANISTAN: Norske skarpskytterne i den norske utrykningsstyrken i Mazar-E-Sharif som trener i området rundt Mazar -Sharift. Disse soldatene er nå tilbake i Norge.
oto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX
HANDOUT
FORTSATT AFGHANISTAN: Norske skarpskytterne i den norske utrykningsstyrken i Mazar-E-Sharif som trener i området rundt Mazar -Sharift. Disse soldatene er nå tilbake i Norge. oto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I sin regjeringserklæring åpner regjeringen for å trappe ned engasjementet i Afghanistan, det ifølge erklæringen.

Regjeringen «vil nær dialog med våre allierte, og i lys av utviklingen i Afghanistan kan det bli aktuelt med en gradvis nedtrapping av vårt militære engasjement, sier dokumentet.» står det.

Banesår
I Høyre skaper erklæringen reaksjoner.

- Dette er helt klart formuleringer som farges av at man pynter SVs banesår fra denne og forrige valgkamp, sier forsvarspolitisk talsmann Ivar Kristiansen (H).

Han mener budskapet kommer på feil tidspunkt i forhold til Norge og det internasjonale samfunnets utfordringer i landet.

- Våre soldater
- Dette signalet har ikke våre egne soldater og våre allierte i utlandet behov for nå. Det er åpenbart at de kreftene i Ap som ønsker tilstedeværelse møter langt mer motstand nå enn de har gjort tidligere, sier Kristiansen.

I en pressemelding fra SV sier nestleder Audun Lysbakken at SV har dreid norsk utenrikspolitisk lengre ut på venstresiden.

- SV har ikke fått gjennomslag for å trekke ut styrken av Afghanistan nå. Foreløpig står vi alene i regjeringen om dette synet, men vi er overbevist om at stadig flere vil innse at fred og utvikling i Afghanistan ikke er mulig uten at NATO-styrkene trekkes ut, sier Lysbakken.

Forøvrig vil regjeringen beholde EØS- og Schengen-medlemsskap, men har en som i forrige erklæring en klausul som sier at de ikke skal søke EU-medlemskap.

REAGERER: Høyres forsvarspolitiske talsmann Ivar Kristiansen.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
REAGERER: Høyres forsvarspolitiske talsmann Ivar Kristiansen. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling