Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke dødsstraff for å konvertere

Afghanistans president forsikrer at Abdul Rahman ikke vil bli henrettet for å ha konvertert til kristendommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vesten har lagt press på den afghanske regjeringen for å forhindre henrettelsen av en mann som har konvertert fra islam til kristendommen.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel skal torsdag ha fått forsikringer fra Afghanistans president Hamid Karzai om at Abdul Rahman ikke vil få dødsstraff, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg har fått inntrykk av at Karzai er villig til å rette seg etter menneskerettighetene, og jeg håper vi får en løsning på dette, uttaler hun.

Ifølge NTB har Karzai kommet med liknende forsikringer i en telefonsamtale med Canadas statsminister Stephen Harper,.

- Karzai fortalte at vi ikke trenger å bekymre oss for et slikt utfall. Han hadde allerede snakket med regjeringsadvokaten om å håndtere situasjonen, sier Harper.

Anmeldt av familien

41 år gamle Abdul Rahman ble arrestert i Afghanistan i forrige måned, etter familien hans anklaget ham for å ha konvertert til kristendommen. Forrige uke startet rettssaken mot ham i en domsstol i Kabul.

Rahman ble kristen for 16 år siden, da han arbeidet for en kristen hjelpeorganisasjon i Peshawar i Pakistan. Han vendte nylig tilbake til Afghanistan, etter ni år i Tyskland.

KONVERTERTE: 41 år gamle Abdul Rahman konverterte til kristendommen for 16 år siden. Nå risikerer han dødsstraff fordi han vendte tilbake til Afghanistan. Foto: Reuters/Scanpix
KONVERTERTE: 41 år gamle Abdul Rahman konverterte til kristendommen for 16 år siden. Nå risikerer han dødsstraff fordi han vendte tilbake til Afghanistan. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Ifølge Afghanistans islamske lover, er det straffbart å konvertere til en annen religion, og kan straffes med døden.

En statsadvokat i Afghanistan har uttalt at Rahman kan unngå straffeforfølgelse ved å konvertere tilbake til islam eller ved bli erklært mentalt ustablil. Det muslimske presteskapet hevder likevel at Rahman bør bli henrettet, uansett utfallet i retten.

FORSIKRER: </B>Afghanistans president Hamid Karzai forsikrer at Abdul Rahman ikke vil bli henrettet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!