Opprop mot coronatiltak

- Ikke dokumentert effekt

Et internasjonalt opprop mot coronatiltakene sprer seg verden over, og forsker Charlotte Haug er blant dem som har underskrevet.

KRITISK: Charlotte Haug er blant dem som har skrevet under på internasjonalt opprop imot coronatiltakene. Foto: Elin Fugelsnes, Magasinet Forskningsetikk
KRITISK: Charlotte Haug er blant dem som har skrevet under på internasjonalt opprop imot coronatiltakene. Foto: Elin Fugelsnes, Magasinet Forskningsetikk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hovedretningen i oppropet er at man konsentrerer seg mer om å beskytte de som er mest utsatt, istedenfor å konsentrere seg om smittetallene i befolkningen, sier Charlotte Haug, lege og forsker ved SINTEF, til Dagbladet.

Haug er blant dem som har skrevet under på et internasjonalt opprop om å lette på dagens coronatiltak, det såkalte «Great Barrington Declaration».

Det omstridte oppropet tar til orde for å bygge flokkimmunitet blant befolkningen, mens personer i risikogruppen beskyttes.

Flere tusen leger og helsepersonell har nå signert erklæringen, forfattet av forskere fra anerkjente universiteter som Harvard og Stanford.

Ikke dokumentert effekt

Haug mener at man kan beskytte de eldre ved å styrke ressursene på institusjonene, ha mindre grupper, et stabilt personale og øke bemanningen.

- Hvilke tiltak mener du at ikke har effekt?

- Det er tiltak som går ut på å stenge ned eller stoppe folk fra å møtes hjemme. Tiltakene kan ha sin plass helt i starten, men det har ikke dokumentert effekt på å bremse eller redusere sykdom over tid, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer