- Ikke døm en uskyldig

Forsvarer Sigurd Klomsæt viste til både Rødseth-saken og Liland- saken da han avsluttet sin prosedyre i Gulating lagmannsrett. - Jeg ber om at lagretten ikke dømmer en uskyldig, var forsvarerens bønn til juryen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte 21-åringen har aldri sagt at han har drept sin kusine Birgitte Tengs. Tvert imot har han kort tid etter tilståelsen sagt at han ikke husker at han har gjort det han selv har beskrevet.

Dette understreket 21-åringens forsvarer overfor juryen, eller lagretten, mandag. Han viste til at uskyldige er blitt dømt i Norge tidligere, blant annet Liland-saken.

Han viste videre til at ifølge flere sakkyndige som har vitnet i saken, er det fullt mulig for uskyldige å tilstå overfor politiet. I Rødseth-saken ble lange avhør framholdt som en viktig grunn til at faren tilsto en forbrytelse han ikke hadde begått.

- Årsaken til tilståelsen er veldig sammenfallende med denne saken, mente Klomsæt. Han viste til at Birgittes fetter satt i avhør i 167,3 timer i perioden 29. januar til 2. mars. Dette er tall forsvarerne selv har kommet fram til. Fram til juni var timetallet 226, mens politiet mener det riktige antallet var 187,45.

Klomsæt understreket også at det ikke finnes noen tekniske bevis mot fetteren. Han mener det såkalte hår-beviset tvert imot taler for at fetteren kan utelukkes som gjerningsmann. Analysene viste at Birgitte hadde hår i hånden sin som verken tilhørte Birgitte selv eller hennes fetter.

Mandag ettermiddag forklarer etterforskningsleder Ståle Finsal seg i retten om en mann som retten har fått opplyst ikke er sjekket skikkelig ut av saken. Hans forklaring går for lukkede dører.

(NTB)