- Ikke dramatisk for Shabana

Politiet har likevel iverksatt tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shabana får beskyttelse

Skjøt mot restauranten til Shabanas søster

Oslopolitiet har vært i kontakt med Shabana etter nattas skyting mot restauranten til familien Rehman.

- Vi har vurdert situasjonen i samråd med Shabana og hennes representanter, men situasjonen ser ikke ut til å være veldig dramatisk, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved avsnittet for vold og vinning..

Får beskyttelse

Shabana Rehman deltar i ettermiddag på Bjørnson-festivalen i Molde. Der har festivalledelsen valgt å leie inn livvakter og lage et sikkerhetsopplegg rundt komikeren, men hun får ikke politivakt.

Kristiansen sier at de ble enige om fornuftige tiltak etter en dialog med komikeren, men vil ikke avsløre hvilke tiltak det dreier seg om. Politiets Sikkerhetstjeneste er ikke koblet inn i saken. Hele den ene veggen og rundt et hjørne på restauranten til Rehman-familien er blitt beskutt med et betydelig antall skudd. Politiet tror de vet hvilket automat-kaliber som ble brukt, men vil ikke gå ut med dette ennå.

Naboene varslet ikke

En nabo ringte politiet i 04.15-tida og meldte om automatsalven. Et par minutter etterpå ringte melderen tilbake og sa at det var blitt helt stille, og at det trolig må ha vært løskrutt. Siden politiet ikke hørte noe fra andre naboer, lot de være å sjekke dette nærmere. Først da innehaverens samboer kom på jobb i dag tidlig, ble politiet varslet om alvoret.

- Vi har snakket med en rekke naboer i dag som hørte skytinga, men alle regnet med at noen andre hadde varslet politiet, sier Kristiansen.

Ber om hjelp

Politiet var i ettermiddag fortsatt på åstedet med teknikere, og de ber publikum om hjelp hvis de har sett eller hørt noe i det aktuelle området i 04.10-tida. Politiinspektøren vil ikke si om de mistenker konkrete miljøer eller hvilke miljøer de har kontaktet i dag for å få informasjon.

- Ingenting tyder på at dette var et angrep på personer. Vi anser det som grovt skadeverk med skytevåpen, sier Kristiansen.

Politiet utelukker ikke at skytingen er en markering etter Shabanas kontroversielle stunt på søndag, da hun kysset kulturministeren og viste rumpa etterpå.

Drapstruet etter nakenstunt i 2001

- Det er naturlig å etterforske om dette har en sammenheng, sier politiinspektøren.

En vitne skal ha hørt en bil i det aktuelle tidsrommet, men politiet utelukker ikke at gjerningsmannen eller -mennene kom til fots. De går nå gjennom overvåkingskameraer fra området.

Han sier at den kjente komikeren fikk trusler etter en annen lettkledt opptreden for fire år siden. I 2001 stilte Rehman opp på et bilde i Dagbladet, naken, men malt i det norske flagget.

<B>PROVOSERER: En av politiets teorier er at gjerningsmennene lot seg provosere av Shabanas siste stunt.
SAMLET PRESSEN: På grunn av stor pågang valgte politiet å snakke med alle mediene samtidig klokka 15.
<B>TAUSE NABOER: Da noen i natt avfyrte en automatsalve i den trafikerte gata på Grünerløkka, regnet naboene med at noen andre varslet politiet.