- Ikke dramatisk

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener UD-opprydning ikke er kontroversiell internt. Allmøte med ansatte nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er bare en bunke papir, åpnet Gahr Støre og pekte på utskriften av powerpoint-presentasjonen han deretter la fram for flere hundre spente UD-ansatte i Klingenberg kino i formiddag.

- Det er dere som må gjøre UD til et godt sted å være og et trygt sted å være, fortsatte han, før pressen ble kastet ut.

Bak lukkede dører fikk de ansatte se forslaget til organisering av «nye UD». Det er ventet at utenriksministeren blant annet vil fjerne flere sjefsstillinger i den tunggrodde UD-organisasjonen og styrke avdelingene med de høyeste politiske prioriteringene.

- Er det dramatiske endringer du nå skal legge fram?

- Nei, dette er ting man er enige om i organisasjonen, sa Gahr Støre til dagbladet.no før han gikk på talerstolen.

Utenriksministeren har imidlertid holdt kortene tett til brystet, også internt. Det ble ekstra tydelig ved at han la siste hånd på den svært viktige presentasjonen for de ansatte like før han gikk på talerstolen.

- De siste endringene ble gjort nå nettopp, bekreftet pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten.

Hun mener det er naturlig at media ikke fikk være til stede når Gahr Støres underordnede ble informert om ryddejobben på arbeidsplassen deres.

SKIPPERTAK: Alle i UD må bidra om man skal klare å endre kulturen i organisasjonen, fastslo utenriksminister Jonas Gahr Støre foran alle tilgjengelige UD-ansatte i storsalen i Klingenberg kino i dag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
SKIPPERTAK: Alle i UD må bidra om man skal klare å endre kulturen i organisasjonen, fastslo utenriksminister Jonas Gahr Støre foran alle tilgjengelige UD-ansatte i storsalen i Klingenberg kino i dag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

- Det er rett og slett av hensyn til de ansatte. Det er naturlig at de får informasjonen først, sier Dale Sandsten.

Dagbladet.no kommer med mer etter Gahr Støres allmøte med de ansatte er ferdig.

<B>SPENT STEMNING:</B> Utviklingsminister Erik Solheim og Gahr Støres underordnede fulgte utenriksministerens presentasjon med argusøyne.