- Ikke drep ham! Vi trenger ham i live!

Likevel ble han trolig likvidert. Ny video viser at opprørerne som tok Muammar Kadhafi ønsket noe annet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny video Global Post har fått tak i viser øyeblikket Muammar Kadhafi blir dratt ut fra gjemmestedet sitt i et sementrør og dratt avgårde av overgangsrådet NTCs styrker.

NTC-soldaten Ali Algadi filmet videoen med sin iPhone bare sekunder etter at Kadhafi ble dratt opp fra røret, melder Global Post.

- Ikke drep ham! I videoen ser man at Kadhafi er skadd, men i live når han blir fanget.

De som fant han skal ifølge Global Post rope at ingen må skyte på ham.

- Ikke drep ham! Ikke drep ham! Vi trenger ham i live! roper dem.

Likevel ble han trolig likvidert senere på dagen etter at han først hadde fått svært røff behandling av styrkene som tok ham.

Trolig likvidert Den offisielle versjonen fra Det nasjonale overgangsrådet (NTC) er at Libyas leder Muammar Kadhafi ble drept i kryssild mellom egne tilhengere og overgangsrådets styrker - men dette støttes ikke av bildne og videoene som har kommet av en død Kadhafi.

Bilder av en død Kadhafi viser at han trolig ble skutt i hodet, og rettsmedisinske eksperter sier til The New York Times at de ble påført fra nært hold, noe som tyder på at han ble likvidert.

Den tidligere diktatoren ble tatt like vest for Sirte etter at NTC-styrkene hadde klart å erobre de Kadhafi-tro styrkenes siste skanse i Kadhafis fødeby. Kampen om byen har pågått i flere uker og i går nådde kampene et blodig klimaks. Derfor hadde NATO begynt å se etter forsøk fra de Kadhafi-tro styrkene på å rømme byen - og jo - like etter morgengry skjedde nettopp det.

Flyktet i sementrør Rundt klokka 8.30 lokal tid kjørte en konvoi vestover ut fra en base i byen, men før de hadde klart å kjøre tre kilometer, angrep amerikanske droner og franske jagerfly.

- Angrepet stoppet konvoien, men ødela den ikke, sier den franske forsvarsministeren Gérard Longuet.

Bare to biler i konvoien ble ødelagt i det vestlige luftangrepet, mens resten ble tvunget til å kjøre unna og spre seg. Ifølge Reuters skal overgangsrådets styrker raskt ha kommet til stedet og så folk flykte inn i en skog i nærheten og begynte dermed jakten.

Styrkesjef Mohammed al-Laith, som ledet noen av overgangsrådets styrker i Sirte, sier til Al Jazeera at han så oberst Kadhafi flykte fra en Jeep og inn i et sementrør.

Etter en skuddveksling mellom hans styrker og Kadhafis livgarde, kom han fram og klarte å fange ham.