- Ikke drep ham

Sør-Korea bønnfaller gisseltakerne om å ikke halshogge Kim Sun-il (33).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tida kan være i ferd med å renne ut for det sørkoreanske gisselet Kim Sun-il (33), som holdes fanget i Irak.

De islamistiske gisseltakerne har truet med å halshogge ham i kveld dersom ikke sørkoreanske myndigheter omgjør beslutningen om å sende 3000 soldater til landet.

Gir ikke etter

Koranske myndigheter er imidlertid fast bestemte på å sende soldater til Irak. Etter krisemøter i det nasjonale sikkerhetsrådet bønnfaller de i stedet gisseltakerne om å spare livet til den unge mannen.

- Det er ingen forandring i myndighetenes vilje og standpunkt når det gjelder å sende tropper til Irak for å hjelpe til å opprette fred og bygge opp igjen landet, sa viseutenriksminister Choi Young-jin ifølge nyhetsbyrået AP på en pressekonferanse i dag.

President Roh Moo-hyun kaller kidnappingen «dypt uheldig og trist», og har bedt regjeringen gjøre alt den kan for å frigjøre Kim Sun-il.

Utenriksminister Ban Ki-moon understreket samtidig at Sør-Korea er en venn av Irak. Samtidig benyttes alle eksisterende diplomatiske kanaler for å redde Kim Sun-il. I tillegg har 33-åringens familie oppfordret gisseltakerne om å la ham gå, melder BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.