- Ikke drept etter vampyrspill

Ble Marcus Norén (22) drept og partert fordi han var med i et blodig og voldsomt vampyr-rollespill? Det er svensk politis heteste teori. Men rollespillvennene tror det er et villspor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norén ble sist sett lørdag morgen klokka 03.40, da han skulle på nattklubben La Cucaracha. Han kom ikke inn, fordi klubben var stengt. Seks timer seinere skulle han vært på jobb. Dit kom han aldri.

Mandag ble hodet hans funnet fastfrosset i elva Nissen som renner gjennom Halmstad. Dagen etter fant dykkere flere kroppsdeler.

Sjekker rollespillmiljøet

Nå har svensk politi konsentrert etterforskningen rundt rollespill-miljøet han tilhørte. 22-åringen deltok i flere vampyrspill, blant annet et som het «Washington DC by night», melder de svenske avisene Expressen og Aftonbladet.

- Vi skal snakke med rollespillvennene hans, bekrefter politiets spaningssjef, Lars Hamrén.

En rollespillekspert som vil være anonym på grunn av flere mordtrusler, sier at rollespillene kan bli grenseoverskridende og at leken til slutt kan bli til virkelighet.

- Levende rollespill er en slags usynlig teater, som iblant utføres i hverdagslige miljøer blant helt vanlige mennesker. Deltakerne gjør ting som bare de som er med forstår.

Forferdelig

Ifølge Expressen lever flere av deltakerne med doble identiteter.

- Tanken er at man skal bevare stemningen, selv når han ikke spiller aktivt. De kan sikkert påvirke personligheten. Det man lærer seg i spillet, kan omsettes til virkelighet.

Mange av Noréns venner fra rollespillmiljøet møttes i klubbens lokaler sentralt i Halmstad i går. Dan Sivnert er talsmann for Sverok Västra Götaland, en distriktsorganisasjon i spilleforbundet Sverok. Han har kjent den drepte 22-åringen i flere år.

- Dette er helt forferdelig. Han var en snill, humoristisk og glad person som ikke hadde fiender, sier Sivnert til Aftonbladet.

Ingen sammenheng

Han tror ikke drapet har noen tilknytning til rollespillmiljøet.

- Marcus var en flittig og godt likt deltaker. Rollespillet hans har ingen sammenheng med drapet.

Ifølge Aftonbladet jobber politiet nå med å kartlegge bevegelser på 22-åringens mobiltelefon. De har bedt teleoperatøren om en utskrift, og håper den kan være med å løse den grufulle drapsgåten.

FUNNET: Flere av kroppsdelene er funnet i elva Nissen. Politiet har foreløpig ikke funnet nok av kroppen til å kunne fastslå hvordan Norén ble drept.
DREPT: Marcus Norén ble sist sett natt til lørdag. Nå har politiet gått ut med bilde av 22-åringen for å sikre seg tips.