- Ikke egen utvisning de demonstrerer mot

Advokat om forholdene på asylinternatet på Trandum.

FULL ALARM:  Store politistyrker og ambulanser rykket ut til asylinternatet på Trandum søndag kveld. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
FULL ALARM: Store politistyrker og ambulanser rykket ut til asylinternatet på Trandum søndag kveld. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frustrasjon over forholdene på Trandum asylinternat er bakgrunnen for bråket søndag kveld, der omlag 60 av de innsatte deltok.

Advokat Zulifqar Munir har elleve klienter på Trandum. Han sier flere av dem sitter på isolat på grunn av bråket som førte til at både politi og brannvesen rykket ut søndag kveld.

- De demonstrerer ikke mot sin egen sak om at de skal bli utvist. De demonstrerer mot behandlingen de får, at de føler de blir behandlet som mindreverdige mennesker, sier han til NTB.

Romerike politidistrikt opplyser til NTB at åtte innsatte ble innbrakt etter opptøyene, men viser til Politiets utlendingsenhet (PU) for ytterligere detaljer.

PU har ikke svart på NTBs gjentatte henvendelser, det har heller ikke politiets utlendingsinternat på Trandum.

Trandum tilbakeviser kritikk På sine nettsider tilbakeviser Politiets utlendingsenhet kritikken om internatet, som de beskriver som et «moderne og tilpasset internat».

Flere av dem som oppholder seg lenge på internatet har ikke oppgitt riktig identitet til norske myndigheter, og sitter derfor selv på løsningen i sin egen sak, skriver PU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.