FORBEREDT: Jens Stoltenberg sier at han har lært seg å leve med at det kan komme trusler. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
FORBEREDT: Jens Stoltenberg sier at han har lært seg å leve med at det kan komme trusler. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.Vis mer

Ikke ekstra vakthold rundt statsministeren

Ingen nye objekter truet, statsministeren tar terrortrusselen med ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerheten rundt statsminister Jens Stoltenberg og de andre regjeringsmedlemmene er ikke hevet etter terrortruslene mot Stortinget i dag tidlig. Det var ikke ekstra vakthold rundt statsministeren da han talte til Arbeiderpartiets landsstyre i Samfunnssalen i Oslo sentrum i dag, bare noen hundre meter fra Stortinget. Regjeringen ser på hendelsen som en ren politisak.

- Hva som var situasjonen i dag morges vil jeg ikke spekulere i. Denne saken håndteres av politiet. Der ligger det operasjonelle ansvaret, sier Jens Stoltenberg til pressen.

Grete Faremo sier til Dagbladet at hun har vært løpende orientert siden i morgentimene. Det samme har Statsministerens kontor vært.

- Mitt inntrykk er at politiet har håndtert denne saken med det alvor det betinger. Det kom fram opplysninger som er alvorlige i sin karakter. Jeg er derfor glad for at politiet har aksjonert, sier Faremo, som også var til stede på landsstyremøtet.

Det er ifølge Faremo ingenting så langt som tilsier at andre objekter er truet. Det har ikke vært møter i regjeringens sikkerhetsutvalg. Jens Stolteberg tar trusselen med fatning.

- Jeg har vent meg å leve med at også i Norge kan det komme trusler. De aller fleste er ufarlige, men vi må være forberedt på at det skjer hos oss, sier han.