Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke ekstremvær i vest

Meteorologisk institutt nedjusterer den antatte nedbørsmengden, men flomvarselet står ved lag.

FLOM I FJOR: I fjor sommer var det flom i bygda Oltedal i Gjesdal. Gjesdal vil få mye regn også det kommende døgnet, men ligger etter prognosene for langt sør til å bli rammet av de verste regnmassene. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
FLOM I FJOR: I fjor sommer var det flom i bygda Oltedal i Gjesdal. Gjesdal vil få mye regn også det kommende døgnet, men ligger etter prognosene for langt sør til å bli rammet av de verste regnmassene. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regnet pøser ned over vestlandet, i det som er meldt å bli begynnelsen på et svært vått døgn. Mandag meldte Meteorologisk institutt at det kunne falle 130 millimeter fra Rogaland til Stad. I går ble prognosene nedjustert noe.

Meteorologisk institutt mener nå i nedbørsområdet vil falle i underkant av 100 millimeter regn i gjennomsnitt det kommende døgnet.

- Det ser ut til å bli en del nedbør. Hobvedmengden kommer i kveld og fram til i morgen kveld. Mest regn får de nord Rogaland og sør i Hordaland. Steder som Etne, Vikedal, Ølen og Rosendal vil få mest regn, kanskje 110 millimeter, men det vil bli mye også lenger nord i Hordaland, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen, Anne Mette Olsen til Dagbladet.

- Bergen ligger for langt ute til å få de helt store nedbørsmengdene, sier Olsen.

Prognosene er nedjustert med 20 millimeter i forhold til tidligere denne uka. Flomvarselet fra Norsk vassdrags- og energiverk (NVE) står likevel fortsatt ved lag. 

- NVE har sendt ut flomvarsel som står ved lag. Det ventes omkring femårsflom i enkelte vassdrag, og en viss fare for skred. Folk bør være oppmerksomme, men dette er ikke ekstrem nedbør. Da måtte nedbøren vært opp ot 200 millimeter innenfor 24 timer, sier Olsen.

Flomvarselet fra NVE gjelder fra Sogn og Fjordane i nord til Vest-Agder i sør.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media