Mystisk e-post i Wara-saken:

- Ikke ekte vare

Wara-tilståelsen overbeviser ikke språkeksperter. - Avsender går for langt i å framstå som håpløs i norsk, sier Sylfest Lomheim.

TILSTÅELSEN: Vedkommende Dagbladet har hatt e-post-kontakt med hevder å stå bak lovbruddene i Wara-saken. Avsender påtar seg også ansvar for denne dymorollen, som ble sendt til advokat Elden. Også her er det en tilståelse av lovbruddene i saken.
TILSTÅELSEN: Vedkommende Dagbladet har hatt e-post-kontakt med hevder å stå bak lovbruddene i Wara-saken. Avsender påtar seg også ansvar for denne dymorollen, som ble sendt til advokat Elden. Også her er det en tilståelse av lovbruddene i saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er ikke ekte vare. Avsender av denne tilståelsen går altfor langt i å framstå som totalt håpløs i norsk. Det er mange ting i teksten som er komplett over styr språklig sett. Teksten henger ikke på greip, forteller språkforsker Sylfest Lomheim til Dagbladet.

På oppdrag fra Dagbladet har tre språkeksperter, alle med ulik inngangsport til faget, gjennomgått deler av den mystiske Wara-tilståelsen som Dagbladet tidligere har omtalt.

Teksten er angivelig forfattet av samme person/personer som sendte PST et brev med ny informasjon i saken mot tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer, Laila Anita Bertheussen. Brevet som PST fikk var vedlagt en pakke med flere Dymo-ruller og en såkalt «nødhammer». I e-postene til Dagbladet beskrives innholdet i pakken før dette ble gjort offentlig kjent av Dagbladet.

Gebrokkent språk

Dagbladet har vært i kontakt med vedkommende som hevder å være avsenderen av pakken. I flere e-poster påtar avsender seg ansvaret for lovbruddene Bertheussen er siktet og mistenkt for.

Vedkommende hevder også å ha avlyttet hjemmet til samboerparet Wara/Bertheussen, og oppgir blant annet koden til inngangsdøra som «bevis» for dette. Avsender skriver blant annet at de nesten ble tatt på fersken da Wara våknet midt på natta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer