Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke enighet om budsjettavtale for 2015 i EU

Ved midnatt natt til tirsdag ble det klart at EU nå står uten et budsjett for neste år samtidig som bunken av ubetalte milliardregninger for inneværende år er stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det nyhetsbyrået Ritzau erfarer gikk forhandlerne fra EUs 28 medlemsland og fra EU-parlamentets budsjettutvalg fra hverandre rundt midnatt uten å ha kommet til enighet. Da hadde forhandlingene pågått i sju timer og den formelle fristen for å få på plass budsjettet hadde gått ut.

- Ingen avtale om EU-budsjettert, skrev budsjettutvalget på Twitter ett minutt før midnatt.

EU-kommisjonen opplyser at unionen har ubetalte regninger for rundt 200 milliarder kroner i 2014.

Medlemslandene, som ved forhandlingene i Brussel vanligvis er representert ved sine EU-ambassadører, ønsker å skyve en stor del av de ubetalte regningene over på neste års budsjett..

EU-parlamentet krever et budsjett på nesten år på 146,4 milliarder euro, mens medlemslandene vil ha et budsjett på 140 milliarder euro.

Etter sammenbruddet i forhandlingene må EU-kommisjonen nå komme med et nytt forslag med sikte på å oppnå en avtale innen EU-toppmøtet i desember.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling