- Ikke et avgiftsparti!

Frp-sluggeren rister på hodet av påstander om at partiet har slukt for mange kameler i budsjettkampen med KrF og Venstre.

Oslo 20140203. Per Sandberg etter møte på FRP-kontoret. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Oslo 20140203. Per Sandberg etter møte på FRP-kontoret. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Per Sandberg har vært flue på veggen under innspurten i budsjettforhandlingene og satt i referanseutvalget underveis.

Nå skyter han fra hofta mot budsjettpartnerne - og kritikere.

Holdt seg for nesa - Vi har holdt oss for nesa med tanke på de delene av budsjettet der Venstre og KrF har fått satt sine fotavtrykk, det har gjort budsjettet dårligere. Men alt i alt er dette et godt Frp-budsjett, som vi er fornøyd med, sier Sandberg til Dagbladet kort tid etter signeringen av budsjettavtalen.

Særlig økning av elavgiften er lite populær.

- økningen er liten, mest symbolsk. Men for en del folk er en avgjørende sum penger, sier Sandberg, som likevel er stolt over budsjettet og kaller det «historisk».

- På store felt, som helse, justis og samferdsel er det Frp-politikk som utgjør fundamentet, sier Sandberg.

Sandberg synes budsjettdebatten i det offentlige den siste måneden har blitt alt for smal.

- Mediene har bare vært opptatt av uføre- og barnetrygd. Folk har glemt resten. Nå må velgerne se på helheten, og det er et godt budsjett.

Poser til besvær Sentrumspartiene har fått gjennomslag for mange avgifter, blant annet på plastikk- og papirposer. Avgiftene skal gi en milliard ekstra i statskassa.

- Noen burde jo lage slike, med bilde av Trine på den ene siden og Hareide på den andre. Jeg kaller dem Trine-Hareide-posene. Det er en måte å straffe folk på. Vi vil heller oppmuntre til miljøvennlig forbruk, sier Sandberg om regjeringens forhandlingspartnerne.

- Men er dere komfortable md å bli forbundet med en masse nye avgifter?

- Vi er ikke et avgiftsparti! Vi har kuttet avgiftene med 7 milliarder. Ap vil øke dem med 20 milliarder, så enkelt er det. Folk må studere alternativene når, sier Sandberg.

Svake målinger Frp sliter kraftig på meningsmålingene. Frp faller 1,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 10,7 prosent i Dagens Næringslivs måling for november. For første gang siden 1997 er partiet nede på 10-tallet.

- Jeg tror ikke statsbudsjettet vil slå ut umiddelbart på meningsmålingene og gi oss en oppsving. Vi har jo fått juling siden starten av oktober. en når folk får lagt budsjettet ved siden av Arbeiderpartiet sitt, så vil de se store forskjeller. Det er bedre med Frp enn Ap i regjering, sier Sandberg.

Han tror store politiske saker de neste årene vil gi stor oppslutning til partiet.

- Justisreform, politireform og skattekommisjonen er gode saker som Frp kommer til å markere seg på. Det gjelder å stå opp tidlige og legge seg seint, det er slik vi kommer tilbake, sier Sandberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer