Ikke et eneste dyr på «bjørnefilmen»

Naturoppsynet fastslår at verken bjørn eller jerv truet ekteparet i Beiardalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ekteparet Anders og Nina Skov, som i går ble reddet ned med helikopter fra Beiardalen i Nordland, har verken støtt på bjørn eller jerv, konkluderer Statens naturoppsyn.

Geir Heggmo fra naturoppsynet har selv sett gjennom alle bildene og videoopptakene ekteparet selv tok av de fire bjørnene som angivelig holdt dem omringet i omlag seks timer.

- Vi har gjennomgått alle filmsekvensene paret selv tok. Vi har ikke sett et eneste dyr på disse filmene. Vi finner ingenting. Ingen spor, verken av bjørn eller jerv. For å være helt sikre, sendte vi ut sporhund på nytt i går kveld. I fire timer søkte den uten å finne ett eneste spor, sier Heggmo til Dagbladet.no.

Heller ikke redningsmannskapene som reddet dem ut fra fjellet i går så noe som helst til dyrene som skal ha holdt ekteparet fanget. Det bekrefter hovedredniongssentralen overfor Dagbladet.no. Nå konkluderer natuoppsynet med at det ikke har vært bjørn - eller jerv - i området ekteparet følte seg truet i. - Men bjørnen skal ha vært så nær som 10 meter, hevder ekteparet?

- Vi kan jo ikke stå inne for at de har sett det de mener å ha sett. Men vi kan ikke påvise ett eneste spor etter bjørn eller jerv. Og hvis så mange som fire bjørner skal ha oppholdt seg her i så mange timer, slik de hevder, burde det ha vært spor. Ikke minst burde hunden ha markert, svarer Heggmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer