- Ikke et sentimentalt kliss om å være glad i dine

Kreftsyke Per Fugelli angriper Jens Stoltenbergs «ynkelige politikk», og Siv Jensen romfolkpolitikk gjør han rasende. Og så avslører han hva som gir ham grunn til å leve.

FRYKTER REGJERINGSSKIFTE:  Professor i sosialmedisin og samfunnsdebattant, Per Fugelli, mener et regjeringsskifte vil gjøre skade på velferdsstaten, som han er så glad i. Samtidig refser han også statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet for deres «ynkelige politikk». 
Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
FRYKTER REGJERINGSSKIFTE: Professor i sosialmedisin og samfunnsdebattant, Per Fugelli, mener et regjeringsskifte vil gjøre skade på velferdsstaten, som han er så glad i. Samtidig refser han også statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet for deres «ynkelige politikk». Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Har de ikke hatt julefred?

Han virker overrasket, Per Fugelli, professor i sosialmedisin og samfunnsdebattant. Kronikken hans, «Flokken vår», er delt 14 000 ganger på Facebook etter at den ble lagt ut på Dagbladet.no juleaften. Budskapet hans om å ta vare på hverandre - uansett livsstil, religion, størrelse på lommeboka, kroppsform, sykdom, hudfarge - er lest av nærmere 200 000.

- Jeg har hatt elektronisk fred i jula og ikke lest e-post. Men jeg har fått en storm av sms, og det er veldig rørende.

Fort endrer han tonen.

- Men kronikken min må ikke misforstås inn i et sentimentalt kliss om å være glad i dine. Hovedsaken i dette sosialmedisinske juleevangeliet er politikk. Vær glad i flokken din, det er de vi støter ut det handler om, de med ufordragelige egenskaper og de som blir sett på som ekle.

For flokken av nordmenn har strøket på en prøve, mener Fugelli. Det skjedde i sommer, da de mellom 600 og 2000 romfolkene som oppholdt seg i Oslo, ved Sofienberg kirke og deretter på et grustak på Årvoll, skapte store overskrifter.

- Vi sender ut renovasjons-etaten som tar fra dem ly og telt. Jeg har gjemt på det Frp og Siv Jensen sa da, hun som skal i regjering...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer