Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke et vondt ord om Kjell Magne

Valgerd Svarstad Haugland lanserte boka si i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sitter ikke her som en bitter kvinne. Jeg sitter heller ikke her og er bitter på Kjell Magne Bondevik, sier Valgerd Svarstad Haugland.

- Det står ikke et vondt ord om ham i hele boka. Det som har vært en slitasje for meg er sammenligningene som er gjort i pressen. Det har tappet meg for krefter. Ikke det at han har vært statsminister. Han har på ingen måte sviktet meg, sa Valgerd Svarstad Haugland under lanseringen av boka «Valgerd Svarstad Haugland. Eit portrett» onsdag.

- Som kulturminister er Valgerd Svarstad Haugland ikke blant de mest nytenkende og dristige politikerne, sier politisk redaktør Olav Kobbeltveit i Bergens Tidende, som har skrevet boka.

Men Kobbeltveit har også mye pent å si om kulturministeren og den tidligere partilederen i KrF.

- Svarstad Haugland fremstår som en stor suksess, den største suksessen partiet har hatt. I sin partilederperiode førte hun partiet til velgergrupper partiet ellers aldri ville fått kontakt med. Siden har det av flere grunner gått andre veien. Det kan likevel ikke rokke ved at Svarstad Haugland har ført partiet til de største høyder i dets 70-årige historie, sier forfatteren.

(NTB)

LANSERTE BOK I DAG: BT-Journalist Olav Kobbeltveit og Valgerd Svarstad Haugland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media