Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ikke få panikk. Det var bare sånn en liten stund». Det synes ikke politiet var greit

Siktet for dyremishandling etter munnteiping.

SKAPTE FURORE: Dette bildet av hunden som har fått munnen teipet fast, skapte furore i sosiale medier. Nå er kvinnen som står bak siktet for dyremishandling. Skjermdump: Facebook
SKAPTE FURORE: Dette bildet av hunden som har fått munnen teipet fast, skapte furore i sosiale medier. Nå er kvinnen som står bak siktet for dyremishandling. Skjermdump: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skapte sterke reaksjoner da en kvinne i den amerikanske delstaten Nord-Carolina delte et bilde av hunden sin på sosiale medier fredag.

På bildet av labrador-blandingshunden hadde 45-åringen brukt sølvteip og teipet igjen munnen på bikkja.

«Sånn går det når du ikke holder kjeft» skrev hun først. Da andre brukere på Facebook reagerte på bildet, skrev hun følgende:

«Ikke få panikk, folkens. Det var bare sånn en liten stund og den har ikke bjeffet siden. Nå har jeg fått vist poenget mitt» skrev hun.

Politiet synes ikke kvinnens vurdering var innafor, og hun er nå siktet for dyremishandling, skriver lokalmyndighetene i byen Cary i Nord-Carolina på sine egne nettsider.

Risikerer fengsel Lokalmyndighetene opplyser at kvinnen er siktet i Cary, ettersom hun var i byen da hendelsen skjedde.

Hun er siktet for dyremishandling og har innrømmet å ha teipet igjen munnen på hunden.

Ifølge lokalmyndighetene er strafferammen for siktelsen bot og inntil 150 dager i fengsel, og kvinnen må stille i distriktsretten i Wake 14. desember i år.

- Å teipe igjen munnen på hunden var en forferdelig avgjørelse. Å sikte henne for dyremishandling i tråd med loven i Nord-Carolina var det rette å gjøre, sier politikaptein i Cary-politiet Randall Rhyne.

Han sier det er viktig å understreke at dyrepolitiet i Nord-Carolina har undersøkt både hundeeieren og hunden, og avgjorde at hunden var tatt godt vare på.

Ifølge lokalpolitiet har de fått tusenvis av henvendelser fra hele verden for å straffe 45-åringen. Politiet samarbeider derfor med politiet i andre delstater for å løse saken raskt.

Massive reaksjoner Bildet kvinnen la ut er blitt delt hundretusenvis av ganger, og lokalpoliti i både Daytona i Florida og i Nord-Carolina skal ha fått tusenvis av tips om kvinnen etter at bildet ble lagt ut. Tipsene kom til og med fra Canada og Australia.

Posten ble slettet på søndag, og kvinnen ble pågrepet på mandag.

Ifølge NBC førte også bildet til uante konsekvenser for en bedrift i Simsbury i delstaten Connecticut. De har selv uttalt at de har fått kritikk for en ansatts påståtte kopling til den siktede kvinnen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media