Trond Giske

Ikke ferdig

Trond Giskes masteroppgave skulle vært levert før jul, men er blitt forsinket. Den tidligere Ap-nestlederen opplyser til Dagbladet at oppgaven snart er i boks, og at han foreløpig ikke har takket ja til ny jobb.

SNART I MÅL: Men masteroppgaven til Trond Giske er blitt litt forsinket. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
SNART I MÅL: Men masteroppgaven til Trond Giske er blitt litt forsinket. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Trond Giske (Ap) har brukt det siste året på å skrive masteroppgave.

Giske leder også det som er blitt landets største politiske lokallag, og arbeidsoppgavene i Nidaros Sosialdemokratiske Forum har gjort at innleveringen av masteroppgaven er forsinket.

Det bekrefter Giske selv overfor Dagbladet.

Etterlønn

Den tidligere kultur-, nærings- og utdanningsministeren gikk på etterlønn fra Stortinget ut 2022 for å fullføre masteroppgaven.

Giske skriver masteroppgave om politiske skillelinjer. Han tar utgangspunkt i professor Stein Rokkans en gang så banebrytende analyse av konfliktlinjene i politikken.

Giske forteller Dagbladet at han er i sluttfasen av oppgaven, og at forsinkelsen skyldes innhenting av materiale til oppgaven.

Han tok ikke gjenvalg til Løvebakken ved stortingsvalget i fjor.

Ingen ny jobb

I skrivende stund har Nidaros-laget Giske leder over 3000 medlemmer. Det er mer enn hele Rogaland Ap, til sammenlikning.

Jobben Giske gjør i Nidaros Sosialdemokratiske Forum er ulønnet, og planen til Ap-sluggeren har hele tida vært å gå ut i jobb når masteroppgaven var levert og etterlønna tok slutt.

Giske opplyser til Dagbladet at det ikke er noe nytt å melde om jobbsituasjonen hans foreløpig - altså har han ikke takket ja til ny jobb ennå.

I ei tid da Arbeiderpartiet sliter tungt på meningsmålingene har veksten til Giskes Nidaros fått stor oppmerksomhet. Lokallaget har blinket ut strøm, pensjon og utjevning av sosiale forskjeller som sine tre viktigste saker.

Enorm vekst

Den voldsomme veksten til Nidaros-laget flytter kjøttvekta både i Trondheim og i Trøndelag Ap, hvor Nidaros vil få enormt gjennomslag ved årsmøtene.

Også på landsmøtet seinere i vår, partiets største samling, vil Nidaros kunne presse gjennom sine forslag med større tyngde på grunn av medlemsveksten.

Som Dagbladet har fortalt tidligere, har misnøyen mot partiledelsen på Youngstorget tidvis vært krass i Nidaros' sine forum på Facebook. Trond Giske har tatt avstand fra all personhets.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer