Ikke fett å være miljøverner

Dette tjener miljøkjendisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De er opptatt av samme sak, men tilnærmingsmåten er forskjellig. Det er lønna også.

Av en ikke-uttømmende liste med miljøvernere, miljøpolitikere, klimaforskere og andre miljøkjendiser, er det miljøvernerne som kommer dårligst ut. Minst tjener lederne i Natur og ungdom, Zero, Fremtiden i våre hender og Naturvernforbundet.

- Jeg synes jeg har det bra, jeg. Så lenge jeg har til smør på maten og salt i suppa, er jeg fornøyd. Det er ikke først og fremst for pengene vi gjør dette, sier leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken og overrasker nok få.

Det var trangere tider før.

- Da jeg var leder av Natur og ungdom på midten av 90-tallet, tjente jeg 2000 kroner i måneden. Husleia mi var også på 2000 kroner måneden, humrer Haltbrekken.

Enkelte av hans kolleger tjener til mer enn smør på brødskiva. Fredric Hauge dro inn 1,6 millioner kroner i 2007, mens lederne av Regnskogfondet og WWF, Lars Løvold og Rasmus Hansson, har rundt en halv million hver.

Mest lønnsomt er det definitivt å være miljøinvestor og kjendismeteorolog. Selverklært miljøinvestor Petter Stordalen har en formue på drøye 644 millioner kroner, og Klima-Siri Kalvig tjente halvannen million kroner i fjor. Det er heller ikke så ille å være forsker og politiker, viser oversikten. Lars Haltbrekken unner dem alle de kronene de får.

- Ja, selvfølgelig. Vi trenger investorer som kan spytte i penger, og vi trenger høyt utdannede forskere som kan konkurrere med oljeindustrien. Da er det viktig å kunne tilby god lønn, sier han.

 IKKE I DET FOR PENGENE: Miljøvernere tjener seg ikke rike, men andre miljøkjendiser gjør det. Foto: SCANPIX/ Naturvernforbundet
IKKE I DET FOR PENGENE: Miljøvernere tjener seg ikke rike, men andre miljøkjendiser gjør det. Foto: SCANPIX/ Naturvernforbundet Vis mer
Ikke fett å være miljøverner
MILJØINVESTOR: Petter Stordalen.