- Ikke flere bevis mot ekteparet

- Så langt er det ikke lagt fram flere bevis mot drapssiktede Per Kristian og Veronica Orderud, sier Frode Sulland, Veronica Orderuds forsvarer. Tidligst i morgen blir det klart om ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud blir løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier ville i dag ikke svare på om påtalemyndigheten har mer å legge fram for lagmannsretten enn den hadde for forhørsretten.

I går besluttet Nedre Romerike forhørsrett at ekteparet Orderud skulle løslates. Ifølge forhørsretten holdt ikke politiets beviser til varetektsfengsling. Denne kjennelsen ble påkjært av politiet, og i dag startet Eidsivating lagmannsrett behandlingen av kjæremålet.

Skriftlig

- Foreløpig er det helt umulig å si hvor lang tid vi vil bruke på behandlingen av kjæremålet, sier konstituert lagdommer Trond Christoffersen i Eidsivating lagmannsrett. Christoffersen og to andre dommerne skal i utgangspunktet behandle saken skriftlig, det vil si at de skal vurdere sakens dokumenter slik de foreligger fra Nedre Romerike forhørsrett. Men lagmannsretten kan, dersom det foreligger særlige grunner for det, kreve muntlige forhandlinger. I så fall kan ekteparet Orderud på nytt måtte forklare seg for retten.

- Sjelden

- Det er svært sjelden at lagmannsretten krever muntlige forhandlinger, men hvis for eksempel siktedes forklaringer var svært viktige for utfallet av forhørsrettens kjennelse, kan det være at lagmannsretten finner det riktig å høre de siktedes forklaringer, sier Christoffersen.

(NTB)

SKJEBNEDØGN:Tidligst i morgen blir det bestemt om politiet har nok beviser til å holde på ekteparet Veronica og Per Kristian Orderud.