Ikke flere djevleutdrivelser uten løyve

Den anglikanske kirke i Storbritannia vil stanse prester som driver med djevleutdrivelser uten på forhånd å ha innhentet tillatelse fra sin biskop. Anglikanernes kirkemøte har satt ned en egen komite under ledelse av biskopen av Chelmsford, som skal granske problemet nærmere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge biskopen av Reading, Dominic Walker, er djevleutdrivelser i dag et av de vanskeligste og alvorligste problemer anglikanerne har. Han sier at mennesker som sliter med alvorlige psykiske problemer, for eksempel etter å ha blitt misbrukt seksuelt, ofte blir ofre for overtroiske prester.

- Jeg har opplevd mennesker som er drevet til randen av sammenbrudd, fordi kirken har innbilt dem at de er besatt av onde ånder eller av djevelen selv, sier Graham Baldwin til London-avisen The Express. Baldwin er grunnlegger av en selvhjelpsgruppe for ofre for djevleutdrivelser.

- Jeg har selv vært i kontakt med en kvinne i begynnelsen av 60 -årene, som kort tid før hadde mistet sin ektemann. Hun led under de klassiske symptomer på en ikke bearbeidet livskrise, men de teologisk ansvarlige i menigheten mente hun var besatt av djevelen, sier Dominic Walker.

Reading-biskopen tilføyer at de stadig flere djevleutdrivelsene skyldes en økende interesse for det okkulte blant britene, og at slike utdrivelser i flere tilfeller har ført til selvmord. Men Walker tar ikke absolutt avstand fra djevleutdrivelser - han mener bare at de må utføres av «fagfolk».

(NTB-DPA)