Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke flertall for nasjonalt tiggeforbud

Senterpartiet trekker seg.

 UTENLANDSK UNDRING:  Store medier i flere land har undret seg over hvordan lovens håndhevere i Norge skal straffe folk som hjelper andre. Nå Senterpartiet sørget for at regjeringens forslag ikke har støtte. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
UTENLANDSK UNDRING: Store medier i flere land har undret seg over hvordan lovens håndhevere i Norge skal straffe folk som hjelper andre. Nå Senterpartiet sørget for at regjeringens forslag ikke har støtte. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet vil likevel ikke stemme for et nasjonalt tiggeforbud.

Det har et flertall i stortingsgruppen bestemt. Dermed har ikke regjeringen tilstrekkelig støtte for forslaget på Stortinget.

For mindre enn to uker siden sa partiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge at partiet støtter et slikt nasjonalt forbud.

- Stortingsgruppen har bestemt at vi ikke vil støtte forslaget om et tiggeforbud som nå er sendt på høring, sier parlamentarisk leder Marit Arnstad til NTB.

- Å straffe medvirkning til tigging er ikke akseptabelt. Det kan ikke være straffbart å gi folk klær, mat og husly, sier hun.

Nei uansett
Arnstad understreker at det heller ikke blir aktuelt å støtte et nytt forslag om nasjonalt tiggeforbud dersom regjeringen skulle legge fram et slikt.

- Jeg kan ikke se for meg at vi vil støtte et forbud uansett hvordan det utformes. Et generelt forbud uten medvirkning er å gå lenger enn vi åpnet for i fjor.

- Dagens lov god nok
Et forbud mot organisert tigging argumenterer Justisdepartementet selv imot i høringsnotatet, blant annet fordi det er vanskelig å avgrense.

Hovedbegrunnelsen er likevel at høringsnotatet slår fast at dagens lovverk er et godt virkemiddel for å motvirke menneskehandel og annen kriminalitet.

- Det var dette som var hovedsaken for Senterpartiet da landsmøtet vårt gikk inn for et tiggeforbud, sier hun.

(NTB).