Ikke flertall for revidert-pakke

Regjeringspartiene har fortsatt ikke flertall for sine siste forslag til revidert nasjonalbudsjett, etter at opposisjonspartiene hadde drøftet forslagene nærmere mandag morgen. Høyre sier ja til innstrammingspakken, Fremskrittspartiet nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed er spørsmålet om statsminister Kjell Magne Bondevik med et kabinettspørsmål vil forsøke å tvinge Fremskrittspartiet til å støtte innstrammingspakken, når revidert nasjonalbudsjett behandles i Stortinget fredag.

- Dette dreier seg jo om småting. Jeg har store problemer med å forstå at kabinettspørsmål kan være noe tema, sier Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen.

Høyre mener imidlertid at Stortinget må slutte med spillet - det er på tide å ta standpunkt, sier Høyre-leder Jan Petersen. Etter et langvarig ekstraordinært gruppemøte i morges, bestemte Høyres stortingsgruppe seg for å støtte pakken subsidiært.

Pakke-løsning

I helgen kom regjeringspartiene med en pakke som sitt siste innspill i drakampen om revidert nasjonalbudsjett, en pakke som av Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti straks ble oppfattet som en invitasjon til høyre-siden.

Forslagene går ut på å øke CO2-avgiften for oljeindustrien, en konjunkturavgift for nybygg, utvidede muligheter for skattemessig gunstige tjenestepensjoner og salg av statseide aksjer for en halv milliard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer