- Ikke flertall for vår modell for søndagsåpne butikker

- Men det blir mer søndagsåpent, lover statsminister Erna Solberg.

OPPSUMMERTE: Statsminister Erna Solberg oppsummerte et krevende år i et møte med pressen i formiddag. Hun mener det borgerlige samarbeidet går bedre etter en turbulent høst i fjor.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPPSUMMERTE: Statsminister Erna Solberg oppsummerte et krevende år i et møte med pressen i formiddag. Hun mener det borgerlige samarbeidet går bedre etter en turbulent høst i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) innser at det ikke er flertall for søndagsåpne butikker slik det er lovet i Sundvolden-erklæringen. På sin pressekonferanse i dag sa hun at det er en av sakene regjeringen ikke vil få gjennom.

Ikke helt søndagsstengt Men det blir liberalisering og noe mer søndagsåpent enn i dag, understreker Solberg overfor Dagbladet.

- Det blir ikke flertall for vår modell, som ligger i Sundvolden-erklæringen. Full søndagsåpning får vi ikke til. Men mer søndagsåpent er det mulig å få løsninger på, sier Solberg.

Det pågår nå forhandlinger på Stortinget om modeller for noe mer søndagsåpent. KrF er steilt mot søndagsåpne butikker, så Venstre har nøkkelen. Løsningen kan være mer kommunal beslutningsmyndighet, definisjon av kommuner som turistkommuner med behov for noe mer søndagsåpne butikker og noen flere søndager med åpne butikker.

Solberg erkjenner også at det blir vanskelig å fjerne konsesjonslovene i landbruket.

Borgerlig samarbeid Tross en krevende budsjettforhandling mener Solberg at samarbeidet mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF har blitt bedre. Hun satser på borgerlig firepartisamarbeid også for neste periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer