Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ikke flyplasskaos i London til tross for streik

Alt ser foreløpig ut til å gå som normalt på Heathrow.

KAOS:  I jula var det været som skapte kaos på Heathrow utenfor London. I dag vil en streik trolig gi nye problemer. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL
KAOS: I jula var det været som skapte kaos på Heathrow utenfor London. I dag vil en streik trolig gi nye problemer. Foto: AFP PHOTO/BEN STANSALL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Fagforeningene har tatt ut mange av passkontrollørene på Heathrow og Gatwick i streik og slutter seg til lærere og andre offentlige ansatte som protesterer mot koalisjonsregjeringens kutt i pensjonsordningene. 

Reiselivsnæringen fryktet kaos på de to hovedflyplassene, men det var ingen unormalt lange køer da Dagbladet var på Heathrow i dag.

Ryanair ber staten om å beordre forsvaret og politiet til å overta passkontrollen for å unngå problemer for flypassasjerene.

Skolestreik 750 000 grunnskolelærere holder seg også borte fra jobben i dag. Fire av fem skoler stenges. 

Sju millioner elever må holde seg hjemme. Reaksjonene er sterke, både fra ansatte og arbeidsgivere i privat sektor. En rekke arbeidsplasser har åpnet for at foreldre kan ta med seg barna på jobben for å holde bedriftene i gang. 

Statsminister David Cameron har helt til det siste forsøkt å få fagforeningene til å avblåse aksjonene, uten å lykkes. Selv Labour-leder Ed Miliband uttaler at streik ikke er veien å gå. 

Streikelederne mener at forslagene om kutt i pensjonsordningene er tredd ned over hodet på dem, og at aksjonene kunne vært unngått med større grad av smidighet fra koalisjonsregjeringen.

Men i et Storbritannia hardt presset av statlig budsjettunderskudd møter de offentlige ansatte liten sympati.
Deres pensjonsavtaler er langt bedre enn i privat sektor.  

Lukrative avtaler Media har dundret løs på fagforeningsledere for deres lukrative lønnsbetingelser i millionklassen. Avisene presenterer regnestykker som viser at privatansatte må jobbe mange år ekstra for å oppnå pensjon, på grunn av lengre arbeidsdager og dårligere avtaler enn sine kolleger i offentlig sektor.

Lærere og andre statsansatte repliserer at dersom ikke kampen mot pensjonskuttene tas nå, vil koalisjonsregjeringen gå løs på ansatte med dårligere ordninger i neste omgang.