Forsvarer Ola Lunde i  Oslo tinghus fredag  før fremstillingen  av mannen som er siktet i forbindelse  med dødsbrannen i Urtegata. Bak rettens administrator, Oddvar Ege.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
Forsvarer Ola Lunde i Oslo tinghus fredag før fremstillingen av mannen som er siktet i forbindelse med dødsbrannen i Urtegata. Bak rettens administrator, Oddvar Ege. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

- Ikke fnugg av bevis

Den mordbrannsiktede 46-åringens advokat tordnet mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TINGHUSET (Dagbladet.no): Forsvarsadvokat Ola Lunde var klar i sin konklusjon etter å ha hørt siktelsen mot den 46-årige mannen som er siktet for den fatale brannen i Urtegata 12. desember og seks andre branner som stammer tilbake til 2002.

Har vært på åsted
Politiet presenterte siktelsen under fengslingsmøtet fredag ettermiddag der de ønsker fire uker varetekt uten brev og besøk.

- De har ikke fnugg av bevis, var Lundes første kommentar.

Den siktede erkjenner at han har vært på åstedene politiet nevner, men det har vært andre årsaker. 46-åringen er kjent som politiradiolytter og frilanser som ofte har vært på åsteder tidlig.

- Ingen faktiske bevis
- Siktelsen er tuftet på en rekke indisier, ingen taktiske, faktiske eller objektive bevis, sier Lunde til Dagbladet.no.

- Det er ingen fingeravtrykk, DNA eller tekniske bevis, kun hans blotte nærvær som knytter ham til brannene. At han har vært til stede er ikke grunn god nok for å sikte ham, sier Lunde.

- Min klient har til dels vært melder av flere branner han er siktet for å stå bak, sier Lunde.

Politiadvokat Susie Bergstrand vil ikke kommentere advokatens reaksjon på hennes egen siktelse.

- Det får han mene, jeg kommenterer siktelsen når den er lagt fram senere i dag, sier hun til Dagbladet.no.


Dagbladet.no kommer med mer.

VAR PÅ ÅSTEDENE: Den siktede 46-åringen var på alle åstedene han er tiltalt for å sette fyr på, men mener det var av andre årsaker enn det politiet hevder.
Foto: Espen Hovde /SCANPIX
VAR PÅ ÅSTEDENE: Den siktede 46-åringen var på alle åstedene han er tiltalt for å sette fyr på, men mener det var av andre årsaker enn det politiet hevder. Foto: Espen Hovde /SCANPIX Vis mer