Ikke for seint for påskedrømmen

Drømmer du om sol og hvite vidder, om å slippe matlaging og oppvask og gå til dekket bord i påsken? Det koster ikke så mye som du tror å unne seg litt luksus. For priser ned til 525 kroner døgnet kan du bo på høyfjellshotell. Og det er mange ledige plasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I motsetning til hva en skulle tro, blir det ikke stort dyrere å ta inn på høyfjellshotell med full pensjon enn å leie en moderne hytte, der du må ordne med maten selv. En familie med to små barn kan bo ei uke på hotell for 8000- 9000 kroner, mat inkludert. Å leie en komfortabel hytte koster minst like mye. Her er også tilbudet langt dårligere, de fleste hyttene på populære steder ble revet bort for flere uker siden.
Derimot er det mange ledige plasser igjen ved høyfjellshotellene, særlig på steder utenom de hotteste alpinstedene med høy kjendisfaktor.

Fra 525 til 1000 kroner døgnet kan du få hel- eller halvpensjon, og slippe både oppvask og matlaging.

Ofte dyrere i hytte

- Mange tror at hytter er et billigere alternativ, men de glemmer at de må holde maten selv. Dersom man velger å bo i de velutstyrte hyttene som nå leies ut, kan man spise frokost når man vil. Men det blir ofte dyrere enn hotell, sier vertinne Wenche Lia Spidsberg ved Spidsberg fjellstue og hyttegrend i Ringebu til Dagbladet. De leier ut både hytter og hotellrom.

En del av påske- og høyfjellshotellene har merket nedgang i rombestillinger før årets påske setter i gang.

Avbestiller like før

- Det har vært noe dårligere i år enn ellers. Vi har fortsatt noen ledige rom igjen, sier bookingansvarlig Anne Marit Wang ved Pers hotell på Gol.

Ved Storefjell høyfjellshotell har de også ledige rom i påskehelga.

- Vi har fått like mange bestillinger som normalt, men like før påske er det en del som avbestiller, slik at det blir noen ekstra ledige rom, sier hotellsjef Hanne Hammer.

Dagbladet får opplyst at mange venter med å bestille til like før påske, fordi folk regner med at det er ledige rom.

Som så mange andre steder er hyttene ved Bergo hotell på Beitostølen fullbooket, men her kan du fortsatt få hotellrom. De fleste hotellene har også gunstige barnerabatter.