-Ikke forby dyresex

- Vi fanger, torturerer, dreper og spiser dem tross alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringa går nå inn for å kriminalisere sex med dyr, men vi kommer neppe til å få oppleve demonstrasjonstog med tutende traktorer og paroler til forsvar for eldgamle tradisjoner.

Du skal leite lenge for å finne tilhengere av at mennesker skal ha seg med våre firbente venner. Selv om de også er der ute. Leiter du på nettet, finner du ikke bare tusenvis av videoer med hunder, hester, fisker, slanger, geiter og det som mer fantasifullt er. De mer romantiske zoofile forakter sine pornofrender, for selv er de ute etter meningsfulle kjærlighetsforhold med diverse arter, og de legger ut oppskrifter på hvordan du for eksempel i løpet av tre uker kan innynde deg hos favorittdelfinen din.

Personlig har jeg aldri følt noen dragning mot dyr, men jeg ser likevel ingen hensikt i å sette meg til doms over disse tilsynelatende forvirrede menneskene. Det er ikke av hensyn til dem jeg mener at et lovforbud er meningsløst.

For det første skal vi ikke forby alt vi ikke liker.

Det fins allerede forbud mot dyremishandling, så dyr som blir skadelidende hvis nabogutten tar ut frustrasjonen sin i fjøset ei sein natt, er allerede beskyttet av lovverket. Jeg ser heller ikke det store skadepotensialet for eksempel i at en menneskepenis føres inn i det samme hullet som veterinæren hadde hele arma tidligere på dagen.

Da er jeg mer bekymret for overgriperen. Av hensyn til våre tobeinte venner syns jeg vi skal fortsette å la dyresex være en sak for helsevesenet, og ikke for justisvesenet.

Og for det andre. Verden går framover, og vi behandler i dag både mennesker og dyr bedre enn vi gjorde før i tida. Men vi er langt ifra i mål. Selv om det oppleves naturlig for oss, er det ingen selvfølge at vi skal behandle følende vesener på den måten vi gjør i dag.

Vi holder dyr i små bur for å ikle oss pelsen deres. Vi aler dem opp langt utenfor naturens rammer, fordi vi ønsker å spise dem. Vi behandler dyrene på en måte som vi bare kan forsvare fordi vi er avhengige av produktene de gir oss. Dette fordømmer jeg ikke, for jeg spiser både kjøtt og går i skinn. Jeg mener bare at så lenge et bortimot samlet norsk samfunn velger å bruke dyr på denne måten, er det malplassert å straffeforfølge de som ønsker å ha sex med og kanskje elske et dyr, i stedet for å drepe og spise det.