Mistenker dyremishandling

- Ikke forenlig med naturlig død

Politiet har startet etterforskning etter at to kattunger ble funnet døde i veikanten. Skadene på kattungene gjør hendelsen mistenkelig.

KOMPIS OG PUSA: De to kattungene Kompis og Pusa ble funnet døde med mistenklige skader i en veikant 400 meter fra hjemmet sitt. Foto: Privat.
KOMPIS OG PUSA: De to kattungene Kompis og Pusa ble funnet døde med mistenklige skader i en veikant 400 meter fra hjemmet sitt. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

To kattunger ble funnet døde torsdag 15. juni ved E14, nær Hegra sentrum i Trøndelag. Da hadde eieren allerede etterlyst dem.

Saken ble først omtalt av Trønder-Avisa.

De to kattungene på 14 uker ble funnet døde 400 meter fra hjemmet og hadde alvorlige skader. Dette gjorde at de som fant kattene valgte å be om hjelp fra en veterinær til å undersøke dem nærmere, skriver Trønder Avisa.

Ifølge veterinæren er skadene på de to kattungene mistenkelige og ikke forenlige med verken en naturlig død, eller påkjørsel. Det fikk eieren til å kontakte politiet, skriver Trønder Avisa.

- Var bare babyer

Tirsdag la politiet i Værnesregionen ut et innlegg på Facebook der de ber om tips fra innbyggere som kan ha sett eller hørt noe i forbindelse med at to kattunger ble funnet døde.

- Årsaken til at politiet ønsker tips, er at kattungene ble funnet såpass langt unna huset der eierne bodde og at dødsårsaken til begge kattene ikke er forenlig med en naturlig død, skriver politiet på sin Facebook-side.

SØTE OG SJELDNE: I Sahara-ørkenen ble det funnet 3 sandkattunger av organisasjonen Panthera. De mener at et slikt funn aldri før har blitt fanget på film. Video: National Geographic Vis mer

Marion Nielsen Storrvik er eieren til kattungene «Kompis» og «Pusa». I et innlegg på Facebook forteller hun at de to kattungene bare hadde vært hos henne et par uker da de ble funnet døde.

- De var jo bare babyer og holdt seg bare rundt trappa og gårdsplassen, verden utenfor var for stor for de ennå. Likevel ble de funnet døde flere hundre meter hjemmefra, skriver Storrvik i innlegget.

Fått mange tips

Etterforskningsleder Ellen Mari Burheim ved Stjørdal lensmannskontor sier til Dagbladet at de har fått inn mange tips fra folk som har observert kattungene i veikanten.

- Dette hjelper oss med å snevre inn tidsrommet for når det kan ha skjedd noe med kattene, sier Burheim.

Politiet venter nå på journalen fra veterinæren for å få bekreftet om skadene er påført av mennesker. Hun opplyser om at skadene det er snakk om skal være knekt nakke og hardt slag mot hodet.

- Saker som dette er ikke enkle, det skjer mye med dyr som går løst, som uhell i trafikken. Det kan også være mørketall på dyr som er skadet, som blir dekket over som ulykker, sier Burheim.

Mange hjemløse dyr

Kommunikasjonsrådgiver i dyrebeskyttelsen Norge, Annette Bjørndalen Søreide, sier at de får inn svært mange hjemløse dyr, og mange dyr som er dumpet av eierne sine.

- På tross av at mange har vært hjemme har vi fortsatt hatt en øking av mange hjemløse dyr. Hvis du kommer over en skadet katt oppfordrer vi til å ta den til veterinær. Man kan også ta kontakt med våre lokale avdelinger for råd, oppfordrer Søreide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer