Nakstad svarer:

- Ikke forholdsmessig med nasjonal nedstenging

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier han er bekymret for hvordan smittesituasjonen utvikler seg i Norge. Likevel mener han ikke at det er forholdsmessig med en nasjonal nedstenging.

FLERE INNLAGTE: Stadig flere blir innlagt med corona og andre luftveissykdommer på norske sykehus. Espen Rostrup Nakstad kaller situasjonen vanskelig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet TV at både helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet kontinuerlig ser på hvilke tiltak man skal sette inn i Norge for å begrense smittespredningen.

På nåværende tidspunkt er det kommunene selv som avgjør om det skal innføres lokale tiltak for å begrense smittetrenden.

- Vi har tidligere sendt brev til kommuner med en stigende smittetrend om å innføre bruk munnbind der det er trengsel og hjemmekontor. Vi har bedt kommunene om å vurdere å innføre disse tiltakene. Noen kommuner har anbefalt dette til befolkningen sin, mens andre har ikke, sier Nakstad til Dagbladet.

Han sier at helsemyndighetene hele tida vurderer hvilke tiltak som kan optimaliseres:

- Vi vurderer hele tida hvilke tiltak som kan optimaliseres. Vi er avhengige av at folk holder seg hjemme når de er syke, og at så mange som mulig lar seg vaksinere, sier den assisterende helsedirektøren.

- Ikke samme effekt

I flere land i Europa har smitten tatt seg betydelig opp, og i Østerrike innfører myndighetene mandag en nasjonal nedstenging for både vaksinerte og uvaksinerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer