Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ikke første gang Kvarme blander seg i det Einar gjør

Geir Hamnes tror ikke vennen Einar Gelius vil slutte i jobben som prest.

- GOD REPRESENTANT: Einar Gelius er en god representant for den norske kirka, mener hans venn, Geir Hamnes.  Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
- GOD REPRESENTANT: Einar Gelius er en god representant for den norske kirka, mener hans venn, Geir Hamnes. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg kan ikke tenke meg at Einar har lyst til å slutte i jobben sin. Jeg tror dette er tøft for ham, sier Frøken Norge-sjef Geir Hamnes til Dagbladet.

Han beskriver kjendispresten som en god venn og en dyktig representant for den norske kirka.

- Einar har gjort det spennende for folk å gå i kirka, og han har bidratt til å ufarliggjøre den. Jeg synes han er en flott representant for prestegjerningen i 2010. Vi må huske på at vi ikke lever i gamledager, og at kirka også må være moderne, sier Hamnes.

Kvarme satte foten ned For fire år siden inviterte Hamnes Einar Gelius til å være jurymedlem i den Norske Frøken Norge-finalen. Gelius takket ja og gikk også offentlig ut og annonserte at han ville arrangere misseshow i kirka. Men dette ble det aldri noe av, ifølge Hamnes.

- To dager før finalen satte Kvarme foten ned og Einar måtte trekke seg. Dette er altså ikke første gang Kvarme blander seg i det Einar gjør, sier Hamnes.

Nye juletradisjoner Hamnes sier til Dagbladet at det ikke vil bli det samme å gå i kirka på juleaften dersom det ikke er Gelius som holder julegudstjenesten.

- For meg har det blitt en tradisjon å gå i Vålerenga kirke på juleaften, nettopp fordi det er Gelius som har vært prest der.  Juleaften blir ikke det samme uten ham, da må jeg finne juletradisjoner.

Ikke permitert I går presiserte kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad i Oslo bispedømme overfor Dagbladet at biskop Kvarme ikke har fremmet forslag til Bispedømmerådet om at Einar Gelius skal avskjediges.

Dette er i strid med et brev NRK hevder de har fått tilgang til.

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for Bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sogneprest i Vålerenga kirke (...) og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort», heter det i brevet, ifølge NRK.

Svarstad ønsket i går ikke å kommentere brevet, men sa at Kvarme og Gelius har vært i og er i samtaler. Han ønsket heller ikke å kommentere innholdet i samtalene.

VENN: Missegeneral Geir Hamnes tror vennen Einar Gelius har det tøft nå. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
VENN: Missegeneral Geir Hamnes tror vennen Einar Gelius har det tøft nå. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
SATTE FOTEN NED: Ole Christian Kvarme nektet Einar Gelius å være jurymedlem i Frøken Norge-showet i 2006, forteller missegeneral Geir Hamnes.
Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
SATTE FOTEN NED: Ole Christian Kvarme nektet Einar Gelius å være jurymedlem i Frøken Norge-showet i 2006, forteller missegeneral Geir Hamnes. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!