HER VAR HAN I TO MÅNEDER :  Bildene fra 44-åringens bil viser at isen har lagt seg over store deler av dashbordet. Ifølge politiet har det i perioder vært opp mot 30 minusgrader i området mannen oppholdt seg i. Foto: ERIK ÅSTRÖM / EXPRESSEN
HER VAR HAN I TO MÅNEDER : Bildene fra 44-åringens bil viser at isen har lagt seg over store deler av dashbordet. Ifølge politiet har det i perioder vært opp mot 30 minusgrader i området mannen oppholdt seg i. Foto: ERIK ÅSTRÖM / EXPRESSENVis mer

- Ikke første gangen han blir funnet i skogen

44-åringen som skal ha bodd to måneder i bilen, hadde for vane å forsvinne, ifølge kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På fredag ble en 44 år gammel mann fra Karlskoga i Sverige funnet sterkt medtatt i bilen sin på en snuplass mellom Umeå og Sävar i Sverige.

Det var to politibetjenter på snøscootere som fant mannen.

Betjentene fikk seg en overraskelse da de plutselig oppdaget at noen beveget seg i inne i den nedsnødde og tilsynelatende forlatte bilen.

Ifølge mannens egen forklaring har han overlevd i denne bilen i over to måneder ved bare å spise snø. Svensk politi har uttalt at de så langt ikke har funnet noen grunn til å betvile mannens forklaring. Bildene fra bilen viser imidlertid at mannen hadde både sigaretter, brusflasker, sovepose og tegneserier med seg.

Svensk politi opplyser nå til Dagbladet at de ikke lenger etterforsker denne saken.

- Helsevesenet har tatt over denne saken nå. Dette er ikke en politisak, sier informasjonssjef Peder Jonsson til Dagbladet.

Historien har vakt oppsikt og blitt gjengitt i en rekke store medier i flere land.

Men at 44-åringen til tider forsvinner til skogs, er ikke unormalt ifølge avisa Västerbottens Folkblad.

- Det er ikke første gangen han har forsvunnet, sier en kollega av mannen til avisen.

Ingen varslet I dag skriver også en annen lokalavis at 44-åringen jobbet som snekker og at han hadde vært borte fra jobben i 15 måneder. Likevel skal ingen ha meldt ham savnet, skriver Västerbottens-Kuriren.

Avisa har også snakket med en lokal butikkeier som forteller at han møtte 44-åringen nærmest daglig inntil han forsvant.

- Jeg synte synd på ham. Han var ensom, forteller Andreas Östensson, som opplyser at 44-åringen sluttet å dukke opp rundt senhøstes.

- Jeg lurte på hvor han hadde blitt av, men tenkte at han hadde dratt videre sier Östensson.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet er det en personlig tragedie som er bakgrunnen for den spesielle historien.

44-åringen skal ha hatt en gigant-gjeld på nærmere 1,6 millioner kroner i tillegg til gjentatte dameproblemer.

Han skal også ha truet med å ta livet av seg flere ganger, forteller en kollega til Västerbottens Folkblad.

- Han har hatt problemer tidligere også. Han har det ikke psykisk bra. Det er ofte dameproblemer, og han klarer ikke å akspetere at de forlater ham. Han ødelegger hele livet på grunn av én dame, sier en kollega til avisen.

Ikke kritisk Mannen ble brakt til Norrlands universitetssjukhus i Umeå etter at han ble funnet. Da var han «bare skinn og bein» ifølge politiet som fant ham.

I den siste pressemeldinga fra sjukehuset opplyses det om at 44-åringen etter forholdene har det bra og at formen kommer seg.

Arbeidsgiveren til mannen før hendelsen beskriver 44-åringen som en arbeidsom og snill fyr, men samtidig skjør.

- Han er en kjempesnill og bra person. Men han trenger hjelp for å bearbeide den bagasjen han har, sier arbeidsgiveren til Västerbotten Folkblad.

- Dette er ikke bra og det er synd det har gått som det har gått. Det går ikke å bare forsvinne, sier en annen kollega til avisen.

 NEDSNØDD : I denne bilen skal 44-åringen ha overlevd siden 19. desember i fjor. Foto: ERIK ÅSTRÖM / EKSPRESSEN
NEDSNØDD : I denne bilen skal 44-åringen ha overlevd siden 19. desember i fjor. Foto: ERIK ÅSTRÖM / EKSPRESSEN Vis mer