HJELPEMIDDEL: En Iphone kan være et nyttig hjelpemiddel - når den virker som den skal. Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
HJELPEMIDDEL: En Iphone kan være et nyttig hjelpemiddel - når den virker som den skal. Illustrasjonsfoto: BERIT ROALD / NTB SCANPIXVis mer

«Ikke forstyrr» virker litt for bra

Iphone-funksjonen slår seg ikke av som den skal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med den nye versjonen av Apples operativsystem for Iphoner, Ipader og Ipoder, IOS 6, kom en rekke nye funksjoner. Blant dem «Ikke forstyrr», som lar brukeren skru av varslingslyd - det gjelder bl.a. anrop, SMS-er eller alarmer fra tredjepartsapper.

Forsoving Men, som tusenvis av brukere nå har oppdaget, sluttet funksjonen å virke som den skal idet klokka tippet midnatt nyttårsaften; alle som har programmert «Ikke forstyrr» til å skru seg automatisk av på et visst tidspunkt, opplever at dette ikke skjer. Dermed går de potensielt glipp av viktige samtaler eller meldinger, eller de forsover seg pga. at tredjepartsalarmene ikke fungerer (IOS-alarmen påvirkes ikke).

Bugen kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for Apple, som nå på nyåret lanserer en reklamesnutt der tennissøstrene Venus og Serena Williams hjelper til med å selge ... nettopp «Ikke forstyrr».

Apple innrømmer tabben, og oppfordrer i en offisiell melding brukerne til å skru av «Ikke forstyrr» manuelt inntil videre. De meddeler at funksjonen vil oppføre seg som normalt etter 7. januar.

- Unix-feil Utviklere tror de vet svaret på hvorfor Apple er så skråsikre på at feilen vil rette seg selv uten inngripen fra dem, skriver britiske Telegraph; selskapet har gjort den vanlige feilen å slurve med hvordan IOS definerer datoer, og har latt den underliggende softwaren, Unix, definere 2012 til å vare til 7. januar.

Dette er ikke første gang IOS oppviser trøbbel med tida. Ved årsskiftet for to år siden sluttet alarmen å virke, og i fjor ble det i flere land trøbbel med alarmen da klokka stilte seg til sommertid. Det samme skjedde året før, ved overgangen mellom sommer- og normaltid.