SOFIENBERGPARKEN I OSLO I GÅR: Fra venstre: Kjetil Bakkerud, Gatica Brodin, Maria Molina og Daniel Andrè Portillo. Golden retiveren «Honey Brodin» 
koser seg også i varmen. Foto: ARNE V. HOEM
SOFIENBERGPARKEN I OSLO I GÅR: Fra venstre: Kjetil Bakkerud, Gatica Brodin, Maria Molina og Daniel Andrè Portillo. Golden retiveren «Honey Brodin» koser seg også i varmen. Foto: ARNE V. HOEMVis mer

Ikke fortvil - sommeren kommer tilbake

Først blir det øs og pøs - så kan du slå deg løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solbrillene, solhatten og sandalene kan det hende du må vente med å bruke til starten av juli.

- Det vil være høye temperaturer neste uke, men regnbyger vil skylle landet flere steder, sier meteorolog Lisa Frost i SMHI.

Fin start på juli SMHI har utarbeidet en fire ukers værprognose for Dagbladet. Værvarslet viser et svært variert vær de neste fire ukene, og best blir det i juli.

Den siste uka har det vært fint vær over store deler av landet, men nå ser det imidlertid ut til at det snur.

Denne uka og neste uke vil regnbyger legge seg over Sørlandet, Vestlandet og Østlandet og deler av Nord-Norge.

Minst regn vil det bli i Troms og Finnmark, men der vil det også være kaldest.

Likevel er det ingen grunn til å bli bekymret for badetemperaturene eller brunfargen: I starten av juli kommer sommeren.

- Da kommer det en høytrykksrygg fra vest som legger seg over hele landet. Temperaturene vil ligge på normalen, men det betyr jo egentlig at det blir varmt og fint sommervær, sier meteorolog Frost i SMHI.

Ifølge meteorologen vil dette høytrykket vare til midten av juli.

Værvarslet viser ikke hvor det eventuelt vil komme regn i juli, men det er grunn til å tro at høytrykket vil holde regnbygene unna.

(Artikkelen fortsetter under grafikken!)
[bilde=1, left, twelve]
Varmt og regn Neste uke vil bli preget av gode temperaturer og noe regn. Ifølge værvarslet til SMHI vil det bli fint vær neste uke.

Det vil bli mer sol og stigende temperaturer. Det kan bli nærmere 25 grader på Østlandet og Sørlandet. I Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet vil temperaturen ligge rundt 20 grader.

Dessverre vil ikke dette vare til neste helg, ifølge SMHI.

Det ser ut til at sankthansaften må feires innendørs flere steder.

- Det kommer høytrykk i starten av neste uke som vil gi varmt vær, men det ligger byger over Sverige gjør at særlig Sørlandet, Vestlandet og Østlandet vil få nedbør, sier meteorolog Lisa Frost.

Meteorologisk institutt melder om skogbrannfare i områdene rundt Oslo, Bergen, Kristiansand og Trondheim. De skriver på sine nettsider at det må komme store mengde nedbør om faren skal bli redusert.

Seinest i går var det skogbrann i Høgeholtet i Rakkestad i Østfold.

Det er også meldt vind flere steder i landet og det gjør at en eventuell skogbrann kan bli vanskelig å slokke.

- Torden i helga - Både på Østlandet, og særlig på kysten av Vestlandet til Troms, vil det være frisk bris de kommende dagene. I Troms kan det bli kuling, sier vakthavende i Meteorologisk institutt, Rafael Grote, og fortsetter:

- Det vil også være utrygt for torden i helga, blant annet i Sør-Norge og Vestlandet, og med dette vil det komme regn, sier Grote.

Denne uka vil temperaturen, særlig i nord, være under normalen. Helt ned til 15 grader.

Et lavtrykk kommer fra sørøst og det vil føre til at det blir en grå helg.

- Det vil komme tidvis regn de kommende dagene, også i Nord-Norge, men de største mengdene vil komme sør i landet, sier meteorolog Lisa Frost.

Ikke fortvil - sommeren kommer tilbake