- Ikke forundret over benådning

- Nei, jeg er ikke forundret over at hun er benådet, sier Nils A. Butenschøn, direktør ved Norsk Senter for Menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.

TILLITSAVHENGIG: Dubai er helt avhengig av tillit i utlandet, sier Midtøsten-kjenneren, Nila A. Butenschøn, som er direktør ved Norsk Senter for Menneskerettigheter.  Foto: Norsk Senter for menneskerettigheter.
TILLITSAVHENGIG: Dubai er helt avhengig av tillit i utlandet, sier Midtøsten-kjenneren, Nila A. Butenschøn, som er direktør ved Norsk Senter for Menneskerettigheter. Foto: Norsk Senter for menneskerettigheter.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det oppsiktsvekkende er at hun ble dømt, mener Butenschøn, som i mange år har arbeidet med Midtøstens politiske utvikling.

- Tradisjonelt blir vestlige kvinner behandlet annerledes enn lokale kvinner. Og de lokale kvinnene får ingen oppmerksomhet når de blir dømt. Vestlige kvinner får stor oppmerksomhet, sier han.

- Dommerne er heller ikke konsekvente i den slags saker, og da kan det bli politisk inngripen sånn som her, sier Butenschøn.

- Du er altså ikke forundret over at Marte Dalelv ble benådet?

- Nei, jeg er ikke forundret over at hun er benådet. Rettsvesenet er sårbart for politisk inngripen. Med så stor oppmerksomhet kunne dette skade Dubai. Hele det moderne Dubai som lever av turisme og finans, og noe olje, er avhengig av tillit i utlandet. Det var svært positivt for henne å få så stor oppmerksomhet i utlandet, sier Nils A. Butenschøn til Dagbladet.