Storbritannia:

Ikke funnet - stefaren drapsdømt

Dagbok ble sentralt bevis i retten.

SAVNET: Bernadette Walker har vært savnet i over ett år. Nå antar politiet at hun er drept. Foto: Politiet i Cambrigdeshire
SAVNET: Bernadette Walker har vært savnet i over ett år. Nå antar politiet at hun er drept. Foto: Politiet i Cambrigdeshire Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka ble en mann funnet skyldig i drap på sin stedatter, Bernadette Walker, i Cambridge.

Det skriver flere britiske medier, blant annet BBC.

Ingen har sett Bernadette i live siden 18. juli 2020, og politiet antar at hun er død, selv om liket ikke har dukket opp.

Jenta, som var 17 år da hun forsvant, hadde betrodd seg til sin mor om at hun var blitt misbrukt seksuelt av stefaren, men etter å ha fortalt moren om misbruket, fikk hun ikke den reaksjonen som hun hadde håpet på.

- En løgner

Hun ble nemlig ikke trodd.

- Jeg fortalte mamma at han hadde misbrukt meg. Hun kalte meg en løgner.

Det kommer fram i et notat fra jentas dagbok, som nå har blitt brukt som bevis i en mot stefaren og moren.

Ifølge dagboknotatene skal moren ha truet med å drepe henne, om hun kontaktet politiet.

Kalte ham «pappa»

17-åringen var bare et lite barn da stefaren kom inn i livet hennes.

Han var naboen til den da bare tre år gamle Bernadette, som bodde i byen Wakefield sør for Leeds i Storbritannia sammen med moren sin.

Etter kort tid innledet naboen et forhold til Bernadettes mor, og etter at forholdet til Bernadettes mor raskt hadde utviklet seg hadde jenta straks en større familie.

Hun fikk etternavnet til stefaren, og kalte ham for «pappa».

Kom med innrømmelse

I retten innrømmet også jentas mor at hun hadde forsøkt å forvirre politiet to ganger ved å sende meldinger fra Bernadettes mobiltelefon, samt gi falske opplysninger om forsvinninga til politiet.

Mens stefaren ble dømt for selve drapet, er mora funnet skyldig for å skjule informasjon, samt forsøke å dekke for mannen sin.

IKKE GITT OPP: En gruppe på rundt 1700 personer leter fortsatt etter Bernadette Walker. Foto: Politiet i Cambrigdeshire
IKKE GITT OPP: En gruppe på rundt 1700 personer leter fortsatt etter Bernadette Walker. Foto: Politiet i Cambrigdeshire Vis mer

Leteaksjonen fortsetter

Selv om det antas at Walker er død, er det mange som fortsatt flere personer som ikke har gitt opp å finne jenta.

Ifølge The Guardian leder en av brødrene til jenta en Facebook-gruppe bestående av rundt 1700 personer som leter etter henne.

Gruppa håper at jenta fortsatt kan være i live, men at hun gjemmer seg, og at de i det minste kan finne noe som kan bringe dem nærmere hva som har skjedd.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer