«Ikke gå med jødiske klær»

Israelske medier hevder at tysk politi advarer jøder med å gå med jødiske klær og kjennetegn. - Ren løgn, det ville vi aldri sagt, uttaler politiet i Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Radiokanalen til den israelske hæren melder i dag at politiet i den tyske hovedstaden advarer jøder mot å gå med klesplagg som viste at de er jøder. Dette kunne føre til angrep fra arabiske ungdommer, skal Berlinpolitiet ha sagt.

- Dette er en slag mot religionsfriheten, men politiet kan ikke beskytte hver eneste jøde, skal en talsmann ved navn Lars Zunman i Berlinpolitiet ha uttalt. Meldingen er sitert i nettutgaven til den venstreorienterte avisa Haaretz.

- Dette er ren løgn, sier en talsmann for politiet i Berlin til Nettavisens tyske søsterpublikasjon Netzeitung. Talsmannen hevder det ikke finnes noen «Lars Zunman» ved Berlinpolitiets pressekontor, og at man «aldri ville kommet med en slik uttalelse».

Den påståtte uttalelsen har vakt oppsikt i Israel, og direktøren for det israelske Holocaust-museet mener uttalelsen indikerer en manglende vilje hos politiet i Berlin til å konfrontere antisemittisme.

Overfalte kvinner

Etter attentatbølgene tidligere i våres mot synagoger i Frankrike, Belgia og andre europeiske land styrket Berlinpolitiet vaktholdet ved synagoger og jødiske eiendommer i byen.

Disse eiendommene skal stort sett ha fått stått i fred, men søndag 14. april ble en 21 år gammel jødisk kvinne og hennes 58 år gamle mor overfalt av to arabiskutseende menn i Berlin.

- Er dere jøder? skal overfallsmennen ha spurt da de så at den

yngste av kvinnene bar et halskjede med en davidstjerne.

Tidligere i måneden ble et jødisk minnesmerke i byen tilgriset av hakekors.

TILGRISET: Minnesmerket over jøder fra Berlin som ble utryddet i Holocaust ble tidligere denne måneden tilgriset med hakekors. Minnesmerket viser for hver dag av Holocaust hvor mange jøder som ble sendt fra Berlin, og hvilken utryddelsesleir de ble sendt til.
STØTTER ISRAEL: En mann og en kvinne hiolder opp israelske flagg foran en synagoge i sentrum avb Berlin under en demonstrasjon til støtte for Israel søndag 14. april. Israelske medier hevder nå at berlin-politiet advarer jøder mot bruke plagg som identifiserer dem som jøder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer