- Ikke gi etter for KrF og Venstre, Erna

Unge Høyre krever at regjeringen står knallhardt på kuttet i barnetillegget.

USOSIALT: Både KrF og Venstre mener kutt i barnetillegget til trygdede kombinert med skattelettelser til de rikeste gir statsbudsjettet en usosial profil. Både Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande går til budsjettforhandlingene med krav om at barnetillegget reverseres. Unge Høyre derimot krever at regjeringen står hardt på arbeidslinja i budsjettet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
USOSIALT: Både KrF og Venstre mener kutt i barnetillegget til trygdede kombinert med skattelettelser til de rikeste gir statsbudsjettet en usosial profil. Både Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande går til budsjettforhandlingene med krav om at barnetillegget reverseres. Unge Høyre derimot krever at regjeringen står hardt på arbeidslinja i budsjettet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Unge Høyre ber Høyre stå knallhardt på reduksjonen i barnetillegget for trygdede i budsjettforhandlingene med KrF og Venstre som starter i morgen.

Dermed presses regjeringen fra alle kanter. KrF og Venstre har gjort kutt i barnetillegget til selve symbolet på et usosialt statsbudsjett, og krever kuttet reversert.

Må ikke forhandles vekk! Nå sier Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise at han forventer at regjeringen ikke gir seg i denne saken.

- Jeg forventer at Høyre står knallhardt på arbeidslinja, og ikke forhandler bort standardiseringen av barnetillegget, sier han.

I dagens Dagbladet kommer Frp-nestleder Per Sandberg med et kraftig forsvar for kutt i barnetillegget, og sier det er vanvittig i et integreringsperspektiv at det videreføres.

Enig med Sandberg Unge Høyres leder sier han langt på vei er enig.

- Standardiseringen av barnetillegget handler riktignok ikke bare om å få innvandrermødre ut i arbeidslivet, men det er en av gruppene som treffes av vårt forslag. Dette er også en vesentlig grunn til at to offentlige utvalg har anbefalt det grepet regjeringen nå gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer